Erdoğan: Sermaye Simsarlarına İzin Vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, borsadaki manipülasyonlara dikkat çekerek, 'battık bittik' senaryolarıyla yatırımcıların korkutulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Erdoğan: Sermaye Simsarlarına İzin Vermeyiz
Kayıt Tarihi: 22.12.2023 16:21 - Son Güncelleme: 18.05.2024 11:14
YAZI
A

Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 150. yılın ilk gongundan sonra Erdoğan katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı, sadece Türkiye'de değil küresel çapta meydana gelen her olayın borsayı etkilediğini söyledi.



Manipülasyonlara ve algı oyunlarına maruz kalan borsa konusunda meydanı boş bırakmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

"Son 150 yılda milletimizin başına gelen iyi, kötü her olay borsamızı da etkilemiştir. Sadece Cumhuriyetimizin değil, küresel sistemin canlı tanıklarından olarak değerlendiriyoruz Borsa İstanbul’u. Milletimizin ekonomi ve finans alanındaki mücadelelerini de görebiliyoruz. Galata’da Türkler kaybeder, Levantenler kazanır algısı yerleşmiştir. Daha sonra yaşanan bazı olaylarla bu algı maalesef daha da perçinlenmiştir. Her ne kadar Borsamız bize Osmanlıdan kalan bir yadigar olsa da esas amacını uzun süre gerçekleştirememiştir.



Battık, Bittik Senaryolarıyla Yatırımcılar Korkutuldu

Son dönemde de battık, bittik senaryolarıyla yatırımcılar korkutuldu. Dövize, altına ve üretime doğrudan katkısı olmayan diğer araçlara yönlendirilmek istendi. Gelişmiş ekonomilerde sermaye piyasalarının gelişmesiyle tasarruf oranlarının artması sağlanır.

Piyasalarını Manipüle Etmeye Çalışanlara Meydanı Boş Bırakamayız

Bizim de bu noktada daha kararlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara meydanı boş bırakamayız. Bu konuda daha fazla hassasiyet ve çaba bekliyoruz."


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler