Sille'ye Dair Herşey Bu Sempozyumda

Sille'nin tüm yönlerinin alanında uzman isimler tarafından geniş bir yelpazede ele alınacağı II. Uluslararası Sille Sempozyumu başladı. Konya ve Sille Hazineleri Sergisi'nin de yer aldığı sempozyum 27 Ocak'a kadar birçok panel ile devam edecek.
Sille'ye Dair Herşey Bu Sempozyumda
Kayıt Tarihi: 25.01.2024 17:19 - Son Güncelleme: 02.05.2024 13:48
YAZI
A

Selçuklu Belediyesi’nin öncülüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği, Kapadokya Araştırma Merkezi, Yunanistan Sille Derneği, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sille Sempozyumu başladı.



Anadolu’nun önemli tarihi ve kültürel miraslarından olan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille’nin tüm yönlerinin alanında uzman isimler tarafından geniş bir yelpazede ele alınacağı II. Uluslararası Sille Sempozyumu başladı. Konya ve Sille Hazineleri Sergisi’nin de yer aldığı sempozyum 27 Ocak tarihine kadar birçok panel ile devam edecek ve Sille’nin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel mirası ortaya konulacak.


Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun açılış töreni Yunanistan Kapadokya Araştırma Merkezi Folklor Ekibi’nin folklor gösterisi ile başladı.  Programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hakan Türkel, Yunanistan Kavala Belediyesi Başkan Vekili Moumtsakis Apostolos, Kapadokya Araştırma Merkezi Başkanı Kaplanis Losifidis, Sille Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Mehmet Kılıçarslan, akademisyenler katıldı.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler