Siyasiler Oylarını Kullandı

Yaklaşık 53 milyon seçmen yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere sandık başına gitti. İşte sandığa giden cumhurbaşkanı seçimi için oylarını kullanan siyasiler
Siyasiler Oylarını Kullandı
Kayıt Tarihi: 10.08.2014 11:13 - Son Güncelleme: 12.05.2024 06:43
YAZI
A
DEMİRTAŞ OYUNU DİYARBAKIR'DA KULLANDI

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oyunu Diyarbakır'da kullandı. Demirtaş, oyunu kime verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oyunu Diyarbakır'da kullandı. Demirtaş, "Oyumu ezilenlerden yana olana verdim" dedi.

EŞİ VE KIZLARIYLA SANDIĞA GİTTİ

Selahattin Demirtaş, eşi ve kızlarıyla Diyarbakır'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oy kullandı. Demirtaş, oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.


 KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başına gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saat 11:20'de Çankaya Çukurambar’daki Arjantin İlköğretim Okulun’da oy verme işlemini gerçekleştirdi.

Oy verme işlemi sonrasında açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde uzlaştı. Bu da Türk siyaset tarihinde bir ilk oldu. Seçimsürecinin eşitsiz ve adaletsiz bir şekilde geçtiğini herkes gördü. Ekmeleddin beye şükran borçluyuz. Ufku genişliği, bilgeliği, rahatlığı hepimize örnek oldu" dedi.


DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

Türkiye yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giderken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıttepe İlköğretim Okulu’nda saat 12:05'te oy verme işlemini gerçekleştirdi.

Oy verdikten sonra basın mensuplarının karşısına geçen Devlet Bahçeli,"Cumhuriyet tarihimizin ve siyaset hayatımızın çok önemli bir gününde bulunuyoruz. İlk kez cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından seçilecektir, çok katılımlı bir seçim olmasını diliyoruz" dedi.

CEMİL ÇİÇEK OYUNU KULLANDI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek sabahın erken saatlerinde sandığa gelerek oyunu kullandı.

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçmek için ilk defa sandık başına gitti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı Şahin Sevin İlkokul'unda 1137 no'lu sandığın bulunduğu sınıfta oyunu kullandı.

BAKAN IŞIK: ERDOĞAN İÇİN SANDIĞA GELDİK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki Damlar İlkokulu’nda oy kullanırken, “Erdoğan için sandığa geldik. Ekmek için fırına gideceğiz, sonra birlikte kahvaltı yapacağız” dedi.

BAKAN İSMET YILMAZ SİVAS'TA OYUNU KULLANDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçiminde, memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlkokulu'nda oy kullandı.

Bakan Yılmaz, okul çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, ülkemiz için hayırlı olsun, 7 iklim için hayırlı olsun, kültür coğrafyamız için hayırlı olsun. İnşallah, Türkiye'yi, büyük Türkiye'ye ulaşmak için bir adım daha yaklaştırır" dedi.
 
MEHMET ŞİMŞEK BATMAN'DA OYUNU KULLANDI

Batman'da bulunan Bakan Şimşek, seçim sandıklarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Şimşek, daha sonra Site Mahallesindeki Atatürk Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Cumhurbaşkanı seçimi yeni ve güçlü bir dönemin başlangıcı olacak. Bu seçim bölgede çözüm süreci, Türkiye'nin bölgesel ve küresel aktör olması açısından önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

MASUM TÜRKER OYUNU KULLANDI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu İstanbul'da kullandı.TEB Ataşehir Ortaokulu'ndaki 2038 numaralı sandıkta oy kullanan Türker, görevlilerle tokalaştı, kolaylıklar diledi. Türker ardından oyunu kullandı.

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Türker, "İnşallah bugüne gelene kadar Türkiye'yi ayrıştıran, kutuplaştıran söylemlerin yerine, Türkiye'yi bütünleştiren bir söylemle herkes birlik, beraberlik içinde olur. Bizi bütünleştirecek bir cumhurbaşkanının kazanması gerekiyor" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ OYUNU KULLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu memleketi Samsun’da kullandı.

Bakan Kılıç, sabah 10.30 sıralarında AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile oy kullanacağı okula geldi. Oyunu kullanan Bakan Kılıç, daha sonra sandık görevlilerle selamlaştı.

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Biraz önce vatandaşlık görevi ve hakkımız olan, ülkemizin geleceğinin şekilleneceği ve daha kuvvetli kurulacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyumuzu kullandık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAKAN ZEYBEKÇİ EŞİYLE GELDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu memleketi Denizli’de eşiyle birlikte kullandı. Bakan Zeybekci, ‘’Seçimlerin ardından siyasetle birlikte ekonomimizin de rahatlayacağını düşünüyorum. Bu seçimler yeni bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır’’dedi.


EMRULLAH İŞLER OYUNU KULLANDI

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ümitköy Anadolu Lisesi'nde oy kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler