SÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde Tedavi Daha Kaliteli Olacak

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne CAD-CAM Laboratuvarı kazanırıldı. Yeni sistem sayesinde tedaviler daha hızlı ve akliteli olacak.
SÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde Tedavi Daha Kaliteli Olacak
Kayıt Tarihi: 18.01.2024 15:15 - Son Güncelleme: 01.05.2024 21:09
YAZI
A

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde CAD (Computer Aid Desing) CAM (Computer Aid Manufacturing) Laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Protez Tedavileri Daha Kısa Sürecek

Laboratuvar cihazları hakkında bilgi veren SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yöndem, diş tedavisinde kullanılan protezlerin CAD–CAM cihazlarıyla bilgisayar destekli olarak tasarımını ve imalatını gerçekleştirebileceklerini söyledi.


Prof. Dr. Yöndem, “CAD–CAM cihazlarıyla hiç el değmeden hastanın önce ağız taraması yapılarak veriler dijital ortama aktarılıyor, ardından bilgisayarda çizimle hastanın ağız yapısına uygun şekilde protezleri sanal ortamda tasarlanıyor. Bu sistemin kullanılmasıyla protez tedavileri en kaliteli şekilde ve kısa sürede gerçekleştiriliyor.” dedi.



CAD–CAM teknolojisinin büyük kolaylık sağladığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bu sistemler sayesinde uygulama noktasında yapılan taramalar ve aktarımlarla her şey dijital ortamda görülerek hasta tedavisi rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Böylece işlem noktasında hata payı azalıyor, bu da kaliteyi ortaya çıkarırken zamandan da tasarruf etmeyi sağlıyor. Bütün bunların yanında da en önemlisi hasta mağduriyetinin önüne geçiliyor. Laboratuvarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler