Trafik Sigortasında Yeni Dönem! 10 Dakikada Poliçe Teklifi

Trafik sigortasındaki arz sorununu gidermek ve sigortalıların mağduriyetini önlemek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde kurulan Trafik Teklif Platformu'nun çalışma usul ve esaslarını belirleyen bir genelge yayınladı.
Trafik Sigortasında Yeni Dönem! 10 Dakikada Poliçe Teklifi
Kayıt Tarihi: 04.02.2024 14:55 - Son Güncelleme: 09.05.2024 16:52
YAZI
A
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortasındaki arz sorununu gidermek ve sigortalıların mağduriyetini önlemek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde kurulan Trafik Teklif Platformu'nun çalışma usul ve esaslarını belirleyen bir genelge yayınladı.

Platform, 19 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve sigorta aracıları için zorunlu bir üyelik sistemini içeriyor.

Platforma Üyelik ve Çalışma İlkeleri:

SEDDK, genelgede sigorta aracıları (acente ve broker) için oluşturulan Teklif Platformu'nun, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası için teklif almak ve poliçe düzenlemek amacıyla Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde bilişim temelli bir platform olduğunu açıkladı.
 
Şirketler için platforma üyelik zorunlu hale getirilirken, aracılar için üyelik isteğe bağlı olup, aracılar üyelik için ücret ödemek zorundalar. Üyelik ücreti ödenmeyen aracıların üyelikleri askıya alınacak.
 
Platformda iki çeşit aracılık ilişkisi mümkün: mevcut durumda kurulmuş olan aracılık ilişkileri ve sadece Platform üzerinden poliçe üretilmesi için kurulan Platform Aracılık Sözleşmesi ile oluşturulan aracılık ilişkisi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler