Ukrayna-Rusya Savaşında Kaç Asker Öldü?

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, 31.000 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kremlin ise, Ukrayna savaşında ölen Rus askerlerinin sayısını açıklamaktan şimdiye kadar kaçındı. Bu durum Batı kamuoyunda sayıların havada uçuşmasına neden oluyor. İşte BBC'nin haberi…
Ukrayna-Rusya Savaşında Kaç Asker Öldü?
Kayıt Tarihi: 27.02.2024 01:08 - Son Güncelleme: 27.04.2024 23:36
YAZI
A

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir  Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ikinci yıl dönümünün ertesi gününde, savaşın başından beri 31.000 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Zelenskiy, yaralı sayısını ise Rusya'nın askeri planlamasına yardımcı olacağı gerekçesiyle açıklamayacağını belirtti.

Savaşta yaşanan sivil kayıplardan da bahseden Zelenskiy, Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna topraklarında on binlerce sivilin öldüğünü ancak gerçek sayının bilinmediğini söyledi.

Ukraynalı yetkililer can kaybı sayısını genellikle kamuoyuna açıklamıyor.

ABD'li yetkililer Ağustos ayında, ölen Ukraynalı asker sayısının 70.000 olduğunu ve 120.000 kadarının da yaralandığını kaydetmişti.

Ukrayna lideri Zelenskiy, kayıplardan kısmen Batı'dan gönderilecek mühimmattaki gecikmeleri sorumlu tutuyor.



Rusya'nın Kaybettiği Asker Sayısı Hakkında Ne Biliniyor?

Rusya'da, Ukrayna savaşında hayatını kaybeden Rus asker sayısı tabu olmayı sürdürüyor. Zelenskiy, 180.000 Rus askerinin öldüğünü ve on binlercesinin de yaralandığını iddia etti.

BBC Rusça Servisi, Mediazona internet sitesiyle yürüttüğü ortak bir projeyle, ölen 45.000'den fazla Rus askerinin isimlerini belirledi. Ancak toplam sayının bundan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Şubat ayında İngiltere Savunma Bakanlığı 350.000 Rus askerinin öldüğünü veya yaralandığını iddia etmişti.


Kynak: BBC

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler