Yeni öğretmelere danışman öğretmen verilecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Her yeni başlayan öğretmenimize bir danışman öğretmen atayacağız" dedi.
Yeni öğretmelere danışman öğretmen verilecek
Kayıt Tarihi: 22.10.2015 18:32 - Son Güncelleme: 14.05.2024 19:46
YAZI
A
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Konuşmasına terörle mücadelede hayatını kaybeden bütün güvenlik güçlerine, askerlere, polislere, koruculara, emniyet mensuplarına, jandarmalara ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Yeni atanan öğretmenlerin Şubat ayında atandıkları yerler belli olduktan sonra, kuralar çekildikten sonra hemen atandıkları illere gitmeyeceklerini anlatan Avcı, şunları söyledi:

"YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERE DANIŞMAN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ"

"Ne olacak? Kendi tercihlerine bağlı olarak ya bulundukları ilde, ya üniversiteyi bitirdikleri ilde veya atandıkları ilde, o da olabilir, kendi tercihlerine bağlı olarak ikinci sömestr boyunca, yani Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında hizmet içi eğitim veya bir oryantasyon eğitimine alınacaklar. Her yeni başlayan öğretmenimize bir danışman öğretmen atayacağız. Bu danışman öğretmenlerimizi şimdi tespit etmeye başladık. Bunlar meslekte belli bir yılı doldurmuş, 10 yıl ve üzeri çalışmış, tecrübeli, bir genç öğretmene yol gösterebilecek donanıma sahip öğretmenlerimizden, yeni atanan öğretmenlerimize birer danışman öğretmen atayacağız.

BİRİKİMLİ ÖĞRETMENLERİN DERSLERİNE GİREREK ONLARIN DERSİNİ İZLEYECEK

Yeni başlayan öğretmenlerimiz danışman öğretmenlerin nezaretinde, onlarla birlikte, il milî eğitim müdürlükleriyle birlikte yapılan programlar çerçevesinde değişik okul türlerinde dersleri izleyecekler. Yani sınıf öğretmeni olabilir atanan öğretmenimiz, matematik öğretmeni olabilir, İngilizce öğretmeni olabilir, sadece kendi dersiyle ilgili değil ve sadece kendi atandığı okul türüyle de ilgili değil, ilkokul öğretmeni de olsa, ortaokul matematik öğretmeni de olsa, lise fizik öğretmeni de olsa değişik okul türlerinde, ilkokulda, ortaokulda, imam hatip ortaokulunda, fen lisesinde, sosyal bilimler lisesinde, Anadolu lisesinde, Anadolu meslek lisesinde belli derslere girecek, sadece kendi branşıyla ilgili dersler değil, değişik yine tecrübeli, birikimli öğretmenlerimizin derslerine girerek onların derslerini izleyecekler.

MÜFETTİŞLER YANINDA BULUNACAKLAR

Ayrıca, öğretmenler odasında diğer öğretmenlerle, yani il müdürlerimizin yanında bir-iki gün bulunacaklar, il müdürü ne iş yapıyor, nasıl yapıyor, ilçe müdürlerinin, şube müdürlerinin yanında, maarif müfettişlerinin yanında bulunacaklar."

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler