Aksa'yı Filistinlilere Kapatan Teller Türkiye'den

Siyonist İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Türkiye limanlarından giden malzemeler vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Son olarak, Tel Aviv'e dikenli tel satıldığı da ortaya çıktı.
Aksa'yı Filistinlilere Kapatan Teller Türkiye'den
Kayıt Tarihi: 19.03.2024 01:38 - Son Güncelleme: 27.04.2024 05:08
YAZI
A

Gazeteci Metin Cihan, TÜİK istatistiklerine göre Tel Aviv'e dikenli tel satıldığını ortaya çıkardı. İsrail'e ihracatın silah parçalarından çeliğe, gübreden askeri ekipmana kadar pek çok kalemi kapsadığı daha önce resmi belgelere yansımıştı.

Hükümet ticaretin sonlanmasına ilişkin şimdiye kadar suskunluğunu koruyor. Hükümete yönelik tepkilerin sokak eylemine dönüştüğü bu günlerde Türkiye'nin İsrail'e dikenli tel de sattığı öğrenildi.

Türkiye'nin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail'e ihracatı sürdürmesi tepki çekmeye devam ederken, Tel Aviv'e dikenli tel de satıldığı ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu Dış Ticaret İstatistiklerine göre, Türkiye, işgalin başladığı Ekim 2023'te ve Ocak 2024'te toplam 8 milyon lira tutarında dikenli tel sattı. Satılan tellerin Mescid-i Aksa'yı Filistinlilere kapatmak için kullandığı belirtiliyor.




ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler