Konya'da Mesleki Eğitim ve İstihdam Hamlesi

"Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı" iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Konya'da Anadolu Meslek Liseleri ve Anadolu Teknik Programı 11. sınıf öğrencilerinin son sınıfta işletmelerde beceri eğitimi ve staj yapmalarını, 12. sınıf öğrencilerinin ise mezuniyet sonrası istihdam edilebilecek işletmelerle buluşmalarını amaçlıyor.
Konya'da Mesleki Eğitim ve İstihdam Hamlesi
Kayıt Tarihi: 26.04.2024 12:40 - Son Güncelleme: 06.05.2024 14:24
YAZI
A

"Konya Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı" iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni öncesinde konuşan Vali Vahdettin Özkan; Küreselleşme sürecinde artan rekabet koşulları ve teknolojik gelişmeler, özellikle sanayi sektöründe işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu vasıfları çeşitlendirdiğini, bu sebeple vasıflı ara elemanı ihtiyacı arttığını, bu ihtiyacın da mesleki ve teknik eğitimin önemini artırdığını ve sistemin ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli geliştirilmesi ihtiyacının aşikâr olduğunu belirtti.

Vali Özkan, Türkiye'de bir ilk olan Konya İstihdam Fuarı buluşmasının örneklik teşkil ederek ülke geneline yayılmasına, protokolün hayra berekete, ekonomik gelişime ve istihdama vesile olmasını diledi.

Konya İstihdam Fuarı, merkez ilçelerdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin işgücü piyasasına entegrasyonunu hedefliyor. Fuarda, 11. sınıf öğrencileri beceri ve staj süreçlerine katılırken, mezun durumda olan 12. sınıf öğrencileri Konya'daki büyük işletmelerle buluşacak. Bu adım, işgücü taleplerine yanıt vermek ve öğrencilerin kurumsal firmalarda istihdam edilmesini sağlamak amacıyla atıldı.

Fuarda, mezun öğrenciler anında iş bulma ve işbaşı görüşmelerine katılma fırsatı yakalayacaklar. Bu etkinlik, meslek liseleri ile sanayicileri bir araya getirerek Türkiye'de bir ilki temsil ediyor. Bu sayede, işletmeler ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünü hızlı ve verimli bir şekilde temin edebilecekler.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk İyibildiren ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından imzalandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler