Aktivist Kılıklı Casus! Fransa ve Çin'e Çalışan 10 Kişi Yakalandı

Türkiye'de elde ettikleri bilgi ve belgeleri Fransa ve Çin istihbarat servislerine aktardıkları belirlenen 10 şüpheli yakalandı. Açıklamayı İçişleri Bakanlığı yaptı.
Aktivist Kılıklı Casus! Fransa ve Çin'e Çalışan 10 Kişi Yakalandı
Kayıt Tarihi: 22.02.2024 19:33 - Son Güncelleme: 01.05.2024 21:32
YAZI
A
Kendini kamuoyunda sözde aktivist ve gazeteci olarak tanıtan Ahmed Katie'nin, Türkiye'deki siyasi partilerle irtibat kurmaya çalıştığı ve Türk devlet yetkililerinden sözde tehditler aldığını ileri sürdüğü belirlendi.

Katie'nin, kamuoyunda paylaşılmamış gizli bilgileri, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar ile Türkiye'nin göç politikaları hakkında gerçek dışı bilgileri, Türkiye'yi Avrupa'da zor durumda bırakacak yalan bilgi ve belgeleri casusluk kapsamında temin ederek Fransız Dış İstihbarat Servisine ilettiği tespit edildi.

İstanbul'da yaşayan ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğuna ailesiyle iltica talebinde bulunan Katie'ye, Fransa Dış İstihbarat Servisince siyasi iltica talebinin kabul edilmesi için Türkiye aleyhine askeri ve siyasi casusluk yapmasının teklif edildiği belirlendi.

Bu teklif doğrultusunda Katie'nin, Fransız istihbaratının direktifleriyle Türkiye'deki tüm faaliyetlerini, Paris merkezli sivil toplu kuruluşu Halep Dostları Topluluğu (Coliectif Amis d'Alep) yöneticileri üzerinden ilettiği belirlendi.

MİT tarafından takibe alınan ve bir yıl süreyle casusluk yaptığı deşifre edilen Katie, Fransa'ya ilticaya hazırlanırken, birlikte çalıştığı Hüsam Elnahar ve İbrahim Shewaish ile birlikte yakalandı.

Şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Çin İstihbarat Birimine Bilgi Aktaran 7 Şüpheliye Operasyon

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında, topladıkları bilgileri Çin istihbarat birimiyle paylaştığı belirlenen 7 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. MİT ve Emniyetin ortak düzenlediği operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin, Türkiye'de yaşayan Sincan Uygur Özerk Bölgesi kökenli kişilerin ileri gelenleri ve Türkiye'de faaliyet gösteren Sincan Uygur Özerk Bölgesi dernekleri ve kuruluşları hakkında topladıkları bilgi ve belgeleri Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurlarına aktardıkları tespit edildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler