Avukat Feyza Altun Gözaltına Alındı

Avukat Feyza Altun, yaptığı sosyal medya paylaşımının ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen başlattığı soruşturma ve talimat kapsamında gözaltına alındı.
Avukat Feyza Altun Gözaltına Alındı
Kayıt Tarihi: 19.02.2024 17:25 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:27
YAZI
A

Avukat Feyza Altun, dün sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili mesaj yazdı. Sosyal medyada tepki çeken ifadeler için Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlattı.
 
Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un, Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözaltına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü.

Altun sağlık kontrolünde, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



Feyza Altun Kimdir?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler