Beyşehir’e Mobese Ve Tedes Geliyor

Konya’nın Beyşehir ilçesine MOBESE ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sistemlerinin kurulması için yapılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, ilçeye MOBESE ve TEDES’in...
Beyşehir’e Mobese Ve Tedes Geliyor
Kayıt Tarihi: 27.06.2014 10:38 - Son Güncelleme: 09.05.2024 02:53
YAZI
A
Konya’nın Beyşehir ilçesine MOBESE ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sistemlerinin kurulması için yapılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, ilçeye MOBESE ve TEDES’in kazandırılması noktasında çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Özaltun ilçenin güvenliğinin şu anda önemli konularından bir tanesi olduğunu belirterek, “Güvenliği sağlayan en önemli ekipmanların başında ise MOBESE kameraları geliyor. Üçpınar mevkisinde jandarmanın yapacağı MOBESE kamera sistemi var. Artık oradan gelecek bir araç, o sistem sayesinde plakasına bakılarak herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ve diğer kontrolleri yapılabilecek. Üçpınar mevkisinde yapılacak olan MOBESE sistemiyle alakalı jandarmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sistem en kısa sürede devreye girecek. Beyşehir’de de artık MOBESE sistemine ihtiyaç var. Muhtarlarımız kendi imkanlarıyla mahallelerine küçük kamera sistemleri koymaya başladılar. Biz de Beyşehir Belediyesi olarak Emniyet Müdürlüğü’müzle ortaklaşa şehir merkezinde, özellikle ana caddelerde MOBESE sistemi kurulması için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
Köprübaşı ile öğretmenevi arasındaki ana yolda aşırı sürat yapıldığını ve vatandaşlardan da bu yönde sürekli şikayetler geldiğini ifade eden Başkan Özaltun şöyle devam etti:
“Bu caddemize de TEDES konulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu alana TEDES takıldığı zaman hem araç kontrolü, hem de güvenlik kontrolü sağlanmış olacak. Konya ve ülkemizde TEDES kullanımı oldukça fazla, bu teknolojinden Beyşehir de neden yararlanmasın. Halkımızın güvenliği, sağlığı, birlikteliği bizim için çok önemli; bu konuda belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Emniyet Müdürlüğü’müzle birlikte inşallah MOBESE ve TEDES sistemlerine en kısa sürede geçmeyi planlıyoruz.”
Özaltun, Beyşehir Belediyesi bünyesinde Fen İşleri, Park Bahçeler, Şantiye ve Merkez bina gibi farklı kademelerde güvenlik kameraları oluşturdukların da belirterek, “Tüm binalarımızda artık güvenlik kameralarımız var, birimlerin ihtiyaçlarına göre yaklaşık 120 civarında güvenlik kamerası montajını gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde Eşrefoğlu Camisi ve ilçemizin farklı noktalarına yerleştireceğimiz kameralar ile internet ortamından bu görüntüleri paylaşacağız” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler