Etten Pahalı! Toplama Mevsimi Başladı

Konya ve çevresinde, baharın gelmesiyle birlikte domalan ya da diğer ismiyle dolaman mantarı toplama sezonu başladı. Yerel halk, bu mantarı "altınla eşdeğer" olarak nitelendiriyor çünkü kilosu 700 liraya kadar alıcı bulabiliyor. Patates yumrusuna benzeyen domalan mantarı, kilogram fiyatının etten daha yüksek olmasıyla da dikkati çekiyor.
Etten Pahalı! Toplama Mevsimi Başladı
Kayıt Tarihi: 28.03.2024 03:16 - Son Güncelleme: 27.04.2024 09:34
YAZI
A

Konya ve çevresinde, baharın gelmesiyle birlikte domalan ya da diğer ismiyle dolaman mantarı toplama sezonu başladı.

Söz konusu mantarı toplama işi ciddi bir gelir kaynağı haline gelirken, birçok kişi, bu işi mevcut işlerinden daha önemli görerek günlerini arazide geçiriyor ve kilolarca mantarı toplamak için çaba harcıyor.



Geçen yıl 500 TL'den alıcı bulan domalan mantarının bu yıl az olması nedeniyle fiyatının 700 TL'nin de üzerine çıkması bekleniyor.

Domalan mantarının sağlık açısından da değerli olduğu biliniyor. Düşük yağ içeriği, yüksek protein ve lif oranıyla diyet yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ayrıca yüksek miktarda vitamin ve mineral içeriyor.



Ancak, domalan mantarını toplarken dikkatli olmak da önemli. Yanlışlıkla zehirli olan türlerin toplanması ve tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dolayısıyla, bu işi yaparken de bilgi sahibi olmak gerekiyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler