Ilgın'a 1 Ayda 650 Milyon TL'lik Yatırım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın'a kazandırılacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı törenle atıldı. Ilgın'a son bir ayda yapılan yatırımın maliyetinin 650 milyon TL olduğu açıklandı.
Ilgın'a 1 Ayda 650 Milyon TL'lik Yatırım
Kayıt Tarihi: 08.03.2024 00:12 - Son Güncelleme: 27.04.2024 14:43
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın'a kazandırılacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı törenle atıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Osmanlı Kent Meydanı'nı güncel maliyetle 343 milyon liraya yaptıklarını, 301 milyon liralık maliyetle de atık su arıtma tesisini ilçeye kazandıracaklarını vurguladı. Başkan Altay, "Yani Ilgın'da son 1 ayda attığımız temelin toplam bedeli 650 milyon lira. Ilgın'daki verilen tüm sözlerin yerine getirilmesi için çaba sarf edeceğiz." dedi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, "Biz sadece kul hakkına değil; aynı zamanda çevrenin de bizim üzerimizde bir hakkı olduğuna inanıyoruz. Medeniyet değerlerimiz, inanç sistemimiz bize bunu öğretti. Dolayısıyla bu kullandığımız suyu; ilim, bilim, teknik yani ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizde arıtıyoruz, tekraren toprağa veriyoruz ki döngü devam etsin. Biz çevreye saygılıyız. Biz, çevremizi koruruz, bize ait olan her şeyi koruduğumuz gibi. Bizden sonraki gelen neslimize de Allah'ın izniyle tertemiz bırakmakta kararlıyız. 2019'dan bu yana Uğur İbrahim Başkanımız Büyükşehirle, KOSKİ'yle 9 atık su arıtma tesisi yaptı. Bunlardan birisi Ilgın, birazdan temelini atacağız. Ama bunların tamamı Allah'ın izniyle bu yılın yani 2024 yılının sonunda bitecek." dedi.

Konuşmaların ardından İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler