Kayhan Yıldızoğlu Hayatını Kaybetti

"Çiçek Taksi", "Selena" gibi yapımlarla tanınan usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında hayatını kaybetti.
Kayhan Yıldızoğlu Hayatını Kaybetti
Kayıt Tarihi: 09.03.2024 22:49 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:56
YAZI
A

"Çiçek Taksi", "Selena", "Akasya Durağı" gibi yapımlarla tanınan 90 yaşındaki usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı nedenlerle İstanbul'da evinde hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından başsağlığı dileyerek, "Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı KayhanYıldızoğlu... Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Kayhan Yıldızoğlu'nun cenaze töreni, 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Kayhan Yıldızoğlu Kimdir?

26 Aralık 1936'da dünyaya gelen Kayhan Yıldızoğlu liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okudu. 3. sınıfa geldiğinde okulu bıraktı ve tesadüfen tanıştığı Muhsin Ertuğrul sayesinde tiyatro ile tanıştı. Katıldığı seçmeler sonrası seçilen Yıldızoğlu, 20 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev aldı.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filmde rol aldı, ayrıca televizyon dizilerinde de oynadı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler