Konya'da Çiftçilere "Tarlanızı Kontrol Edin" Uyarısı

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman Soylu, çiftçilere, hava ısındıktan birkaç gün sonra tarlalarını incelemeleri ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmelerini önerdi.
Konya'da Çiftçilere "Tarlanızı Kontrol Edin" Uyarısı
Kayıt Tarihi: 24.03.2024 05:10 - Son Güncelleme: 25.04.2024 18:54
YAZI
A

Uzmanlar, çiftçileri zirai don riski konusunda uyarıyor. Özellikle Konya Ovası'nda hava sıcaklıklarının yer yer eksi 5 derecenin altına düştüğü gözlemlendi. Bu sıcaklık düzeyi, bitkiler ve ağaçlar için ciddi zararlara yol açabilecek bir eşik olarak kabul ediliyor.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman Soylu, çiftçilere yönelik sosyal medya üzerinden bir uyarıda bulundu.

Soylu, Konya Ovası'nda sıcaklıkların eksi 5 derecenin altına inmesinin bitkilere olası zararlarına dikkat çekti ve çiftçilere önemli tavsiyelerde bulundu. Soylu, çiftçilere, hava ısındıktan birkaç gün sonra tarlalarını incelemeleri ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmelerini önerdi.




ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler