Konya'da Çiftçileri Hileli Tartı İle Dolandırdılar! 5 Kişi Yakalandı

Denizli'de, Konya'nın da aralarında bulunduğu 12 ilde, kırsalda yaşayan çiftçileri hileli tartı ile dolandıran 5 şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelilerin tartıda hile yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.
Konya'da Çiftçileri Hileli Tartı İle Dolandırdılar!  5 Kişi Yakalandı
Kayıt Tarihi: 11.02.2024 13:58 - Son Güncelleme: 04.05.2024 08:05
YAZI
A

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, özellikle kırsal alanlarda zeytinyağı alırken hileli tartı kullanarak çiftçileri mağdur ettiği belirlenen bir şebekeyi çökertti.

Alışveriş için görüştükleri üreticileri terazinin üzerine çıkartarak güvenini kazanan şüphelilerin, zeytinyağlarını ise yüzde 60 oranında daha az tartıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Farklı illerde benzer suçlara karışan 5 şüpheli, Kale ilçesinde suçüstü yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Konya Dahil 12 İlde Çiftçileri Dolandırmışlar

Şüphelilerin Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Çorum, Konya, Amasya, Bursa, Balıkesir, Kütahya, Isparta ve Hatay illerinde dolandırıcılık suçu ağırlıklı olmak üzere Kütahya merkezde 'güveni kötüye kullanma', Manisa’nın Salihli, İzmir'in Menemen, Hatay'ın Belen, Aydın'ın Çine, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde dolandırıcılık suçlarına karıştıkları ortaya çıktı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler