Konya'da Organize Dolandırıcılık! 41 Gözaltı

Konya'nın Akşehir İlçesinde, organize dolandırıcılık yapan suç örgütü çökertildi. Şüphelilerin 30 kişiyi 3,5 milyon TL dolandırdıkları belirlendi.
Konya'da Organize Dolandırıcılık! 41 Gözaltı
Kayıt Tarihi: 13.03.2024 18:52 - Son Güncelleme: 09.05.2024 11:09
YAZI
A

Akşehir İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerini kamu görevlisi veya banka, sigorta şirketi, kredi kurumlarının çalışanı gibi tanıtarak dolandırıcılık yapan bir suç örgütünü çökertti.

Konya merkezli 14 ilde toplam 43 şüpheli tespit edildi. Bu şüphelilerin 30 kişiyi toplamda 3 milyon 400 bin TL dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için teknik ve fiziki takip çalışmaları yapıldı ve ardından operasyonlar düzenlendi.

41 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart, bilgisayar ve mağdur şahıslara ait kişisel verilerin bulunduğu dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin ikametlerinden 50 bin dolar ve 28 bin TL nakit para da çıktı ve mahkeme kararıyla el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 41 şüpheliden 33'ü tutuklandı ve cezaevine gönderildi. 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler