Konya'da Ziyaretçilerini Geçmişe Götüren Müze!

Konya'daki teknoloji müzesi, teknoloji meraklılarını geçmişe yolcuk yaptırıyor. KOSKİ Teknoloji Müzesi'nde 1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürün sergileniyor.
Konya'da Ziyaretçilerini Geçmişe Götüren Müze!
Kayıt Tarihi: 21.04.2024 14:53 - Son Güncelleme: 03.05.2024 23:40
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan teknoloji müzesi geçmişle günümüz arasında köprü oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski teknolojik cihazlar, geçmişle bugüne köprü olması amacıyla bir araya getirilerek sergilenmeye başladı.

1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürünün sergilendiği KOSKİ Teknoloji Müzesi, teknoloji tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk önce KOSKİ'ye işlemlerini halletmek amacıyla gelen vatandaşlar tarafından ilgi gören teknoloji müzesi, daha sonra meraklılarını bir araya getirmeye başladı.

Bağışta Bulundukları Cihazla Yakınlarının İsimlerini Yaşatıyorlar

Müze sorumlusu Ahmet Kıyıcı, belediye çatısı altında bulunan ya da vatandaşlara ait geçmişten bugüne kullanılan teknolojik cihazları bir araya getirerek, teknoloji müzesi oluşturmaya karar verdiklerini aktardı.

Kıyıcı, "Elimizdeki ürünleri topladık. Sonrasında özel sektörün, diğer kurumların ve vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu müzemizi oluşturduk, genişletmeye devam ediyoruz. Müzemizde 1900'lü yıllardan günümüze kadar ulaşan çeşitli teknolojik ürünler var. Eski bilgisayarlar, telefonlar, daktilo, kamera ve kayıt cihazı gibi cihazlar var. Yaklaşık 130'a yakın ürünümüz var" diye konuştu.

Kıyıcı, vatandaşları müzeyi ziyarete davet ederek, "Ellerinde müzemizde sergilenebilecek nostaljik cihazı olan vatandaşlarımız, dilerse buraya bağışlayabilir. Biz de cihazları, bağış yapan kişinin ismiyle sergiliyoruz. Cihazı kullananlar, vefat eden yakınlarının isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Ziyaretçiler çok mutlu oluyor. Bu müzenin diğer kurumlara da örnek olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler