Konya'dan Saadet Partisi ve Karaduman'a Kırmızı Kart!

Konya'da Cumhur İttifakı ve AK Parti büyük kayıp yaşarken, hezimet yaşayan partilerden biri de Saadet Partisi oldu. Saadet Partisi Konya'da yüzde 3,38 oy alabildi.
Konya'dan Saadet Partisi ve Karaduman'a Kırmızı Kart!
Kayıt Tarihi: 02.04.2024 01:04 - Son Güncelleme: 29.04.2024 21:01
YAZI
A

Türkiye genelinde yüzde 1.09, Konya'da ise yüzde 3,38 oy oranına ulaşabilen Saadet Partisi, seçmenin cezalandırdığı partilerden biri oldu.

Saadet Partisi 2019 seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 2,71, Konya'da ise yüzde 4,11 oy almıştı.

Son 2 seçim döneminde muhafazakar kesimden ziyade CHP'ye yakın durarak kendi seçmeninden de tepki alan Saadet Partisi, tabela partisi konumuna düşen partiler arasındaki yerini aldı.

Türkiye'deki muhafazakar kesimin en çok, "Neden Cumhur İttifakı'nda değil de Millet İttifakı'ndasınız", "AK Parti başörtüsü yasağını kaldırmadı mı, Ayasofya'yı cami yapmadı mı, inançlı insanların devlette yer almasını sağlamadı mı" gibi sorularına muhatap olan Saadet Partisi, bu sorulara mantıklı ve ikna edici cevaplar verememişti.

Seçim çalışmaları esnasında kullandığı dil nedeniyle eleştirilen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman da, Zafer Partisi'nin bile gerisinde kaldı.

Malatya Pütürgeli olan, sadece belli zamanlarda Konya'ya gelen milletvekili Karaduman, Konya'dan istediğini alamayan adaylar arasında yer aldı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler