KSO'da Olağan Meclis Toplantısı

Konya Sanayi Odası (KSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
KSO'da Olağan Meclis Toplantısı
Kayıt Tarihi: 01.12.2013 13:14 - Son Güncelleme: 06.05.2024 18:57
YAZI
A
 Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, odanın eğitim, konferans, seminer, yurt dışı fuar organizasyonları gibi faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konya Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nın önemli bir konusu da; sanayicileri yakından ilgilendiren siber suçlar oldu. Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal şube müdürleriyle birlikte konuk olduğu KSO Meclisinde, sanayicilere siber suçları anlattı. İl Emniyet Müdürü Namal, “Konya güvenli bir şehir imajını parlatmak için çalışıyoruz. Güvenlik ve güvenli şehir imajı bu şehirde yaşayan herkes için, özellikle de ticaret yapan sanayiciler için çok önemli” dedi.

Dünyada ve ülkemizde siber suçlarda artış ve değişkenliklerin olduğunu belirten Namal, “Dünyanın öbür ucundaki bir şüpheli sizin bilgisayarınıza rahatlıkla erişebiliyor, sınır kavramı sona erdi. Asayiş ekiplerimiz sokaklarda nasıl devriye geziyorsa, sanal devriyelerimizle de Konyalıların haberi olmadan internette oluşacak suçların önüne geçiyoruz. Özellikle de genel ahlakımız ve kamu düzeni ile ilgili alanları kontrol edip, erişime kapattırıyoruz. Sanayicilerimizi hedef alan suçlarda artış var. Tedbirler alınmalı, özellikle şirketlerin teknik alt yapıları güçlendirilmeli. Şahıs ve şirket bilgileri iyi muhafaza edilip, mail trafikleri dikkatle kontrol edilmeli“ şeklinde konuştu.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün teknolojiyi en iyi kullanan emniyet müdürlüklerden biri olduğunu anlatan Namal, “TEDES uygulaması bunun en iyi örneği. Faaliyete girmesiyle birlikte trafik kural ihlali, kaza sayısı ve dolayısıyla yaralamalı ve ölümlü kazalarda önemli düşüşler oldu. Farklı illerden incelemek üzere heyetler geliyor. Yeni projeleri de yakında Konyalıların hizmetine sunacağız. Amacımız trafik kültürünü yerleştirerek daha iyi hizmetler üretmek” ifadelerini kullandı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler