Olaylı Maçın Sevkleri Açıklandı! Kulüpler Tepkili

Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında çıkan oalylara ilişkin PFDK sevkleri açıklandı. Karara kulüplerden tepki geldi.
Olaylı Maçın Sevkleri Açıklandı! Kulüpler Tepkili
Kayıt Tarihi: 02.04.2024 02:34 - Son Güncelleme: 09.05.2024 10:44
YAZI
A

Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan saha olayları nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ile Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz'ın yanı sıra sarı-lacivertli kulüpte görevli iki isim tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Trabzonspor: "Ahlaksızlığın Zirvesi"

Trabzonspor Kulübü, "Sevkler; korkunun, baskı altında ezilmelerin, utanma duygusunun ortadan kalktığının ispatı, ahlaksızlığın da zirvesidir" açıklamasını yaparken, devamında da "Fenerbahçeli iki futbolcunun saldırı eyleminden değil de kavgaya karışmak suçundan PFDK'ya sevk edilerek daha az ceza almaları sağlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifaya davet edildi.

Fenerbahçe: "Oyuncularımız Nefsi Müdafaa Hakkını Kullandılar"
    
Sevk kararları Fenerbahçe Kulübünü de memnun etmedi. Yapılan açıklamada, "Sporcularımız, sahada sadece kendilerini savunmaya çalıştılar denilen açıklamada, Bireyin kendini koruma hakkı gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk normlarında temel haklardan biri olarak kabul edilir. Bu hakkın savunulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Galatasaray: "TFF Boyun Eğmiştir"

TFF'nin sevk kararlarına bir tepki de Galatasaray Kulübü'nden geldi. Açıklamada, "Yapılan ve yapılmayan sevkler; Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne kadar basiretsiz, adaletsiz, baskılara ve tehditlere boyun eğen bir tutum içinde olduğunu bir kez daha açıkça gözler önüne sermiştir." denildi.

TFFnin istifaya davet edildiği açıklamada, "Hala orada olmak, görevinizi yapar gibi davranmak vicdanınıza sığıyor mu?" denildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler