PKK Elebaşı CHP'ye Posta Koydu: Kendi Oyunuz Sanmayın!

Terör örgütünün elebaşı Mustafa Karasu, PKK'nın yayın organına verdiği röportajda, seçimden birinci parti olarak çıkan CHP'ye aba altından sopa gösterdi.
PKK Elebaşı CHP'ye Posta Koydu: Kendi Oyunuz Sanmayın!
Kayıt Tarihi: 05.04.2024 02:05 - Son Güncelleme: 09.05.2024 13:21
YAZI
A

DEM Partililerin kent uzlaşısı temelinde CHP'yi desteklediğini söyleyen Karasu, İmamoğlu'nun 2019'dan daha güçlü kazanmasının kendileri sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Karasu şöyle devam etti:

"CHP Bu Oyları Kendi Oyları Sanmasın"

"Eğer genel bir parlamento seçimi olsaydı Kürdü, Türkü, Alevisi ve Sünnisiyle, kadını ve genciyle tüm bileşenler oylarını doğrudan DEM Parti'ye verirlerdi. Bu açıdan Meral Danış Beştaş'ın dediği gibi, CHP bu oyları kendi oyları olarak görmemelidir. Zaten Özgür Özel de seçimi kazandıktan sonra yaptığı ilk konuşmada böyle ifade etmiştir.

DEM Parti'nin İstanbul tabanı yüzde 10 civarındadır. Bu, tabi ki Kürtlerin, Alevilerin, demokratik sol güçlerin, kadınların ortak oylarıdır. Bu oyların en azından yüzde 8'i İstanbul'daki demokrasi isteyen güçlerin parçası olmuştur. İmamoğlu'nun 2019'dan daha güçlü kazanmasında önemli rol oynamıştır.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler