Soma'da ölü sayısı artıyor-Bakan Yıldız son rakamı açıkladı-VİDEO

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'da maden kazasında ölen işçi sayısını açıkladı
Soma'da ölü sayısı artıyor-Bakan Yıldız son rakamı açıkladı-VİDEO
Kayıt Tarihi: 15.05.2014 08:11 - Son Güncelleme: 01.05.2024 14:15
YAZI
A
 


Soma’daki maden faciasında acı bilanço giderek ağırlaşıyor. Son açıklamayı bu sabah saat 08.15 sıralarında yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının 282'ye yükseldiğini söyledi. Ocakta mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları, gaz birikimi nedeniyle sekteye uğrayarak gerçekleştirilebiliyor.


Ayrıca Bakan Yıldız, Soma'daki madenden son 12 saatte canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının ardından şu anda hastanelerde 27 yatan hasta bulunduğunu, durumu iyi olanların taburcu edilebileceğini belirtti.

Bakan Yıldız: Soma'daki faciada ölü sayısı 282'ye yükseldi

Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağılık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ve bazı milletvekillerinin katılımıyla sürdürülen kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Taner Yıldız, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 282 işçi kardeşimize ulaştık. 196 içi kardeşimizin naaşını ailelerine teslim ettik" dedi.

Galerilerde yangının devam ettiğini, bu nedenle havanın yönünü değiştirmek durumunda olduklarını ifade eden Yıldız, "Yangınla birlikte bu işi götürmek durumundayız. Havanın yönünü değiştirmek için 4 saatlik hazırlık süremiz var. Gece yarısı saat 2 itibariyle tekrar çalışmalara başlayacağız. Kurtarma ekibi olarak 2 ayrı bloktan madene gireceğiz. 2-2.5 saat kadar kurtarma ekibi dinlenip tekrar sabaha kadar çalışmaya devam edecekler" diye konuştu.

İki zor bölgenin kaldığını, çalışmaları yarın tamamlamak istediklerini bildiren Yıldız, zamanın aleyhte işlediğini yineledi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler