Tiyatro Atölyesinde Eğitim Başlıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kurulan ‘Tiyatro Atölyesi’nde 80 kişiye profesyonel oyunculuk eğitimi verilecek.
Tiyatro Atölyesinde Eğitim Başlıyor
Kayıt Tarihi: 23.10.2013 14:07 - Son Güncelleme: 09.05.2024 18:22
YAZI
A
 Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya Devlet Tiyatrosu yetkililerinin katılımıyla Augustus Otel’de düzenlediği basın toplantısında ‘Tiyatro Atölyesi’ hakkında bilgi verdi. Sanata ve sanatçıya değer veren bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Kalaycı, geçen yıl 30 bin öğrenciye sağlıklı gıda tüketiminin anlatıldığı bir oyun izlettiklerini, bu yıl aynı oyunun 40 bin öğrenciye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi. Kalaycı, Konevi Tiyatro Topluluğu’nun gençlere yönelik Şeyh Edebali ve Osman Bey isimli oyunlarının olduğunu hatırlatarak, Aralık ayında yapılacak Şeb-i Arus programıyla ilintili olarak, ‘Mevlana Celaleddin Rumi, Aladdin Keykubat ve Gönül Gözüyle Mevlana’ isimli oyunların sahneleneceğini bildirdi.

-TİYATRO ATÖLYESİ'NDE EĞİTİMLER BAŞLIYOR-

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 10 Eylül -11 Ekim arasında 317 kişinin profesyonel oyunculuk eğitimi almak için müracaat ettiği Tiyatro Atölyesi’nde 80 kişinin kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığını dile getirdi. Kalaycı, “Yapılan elemelerde profesyonel anlamda 40 kişi hafta içi, 40 kişi hafta sonu olmak üzere 80 kişi profesyonel eğitim alacak. Farklı yaş gruplarından 80 kişi diksiyon ve profesyonel oyunculuk eğitimini 16 haftada 96 saat alacak. Eğitimlerden başarıyla ayrılacak olanlar profesyonel tiyatro oyunlarında görev yapacak. Bu tür çalışmalar belediyemizin sosyal ve kültürel manada da eğitime verdiği değerin bir göstergesi. Çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.
Tiyatronun usta isimlerinden Murat Atak ise, yapılan bu çalışmalarla Meram Belediyesi Şehir Tiyatrosunun temelinin atıldığını kaydetti. Öğrenci seçerek işe başladıklarını belirten Atak, şehir tiyatrosunun diğer belediyelerde örnekleri olduğunu, bu işin profesyonelce yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler