"Türk Escobar" Deniliyordu! Yakalandı

Elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri "Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda, kırmızı bültenle aranan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.
"Türk Escobar" Deniliyordu! Yakalandı
Kayıt Tarihi: 20.02.2024 15:42 - Son Güncelleme: 29.04.2024 04:12
YAZI
A

İstanbul merkezli 9 ilde organize suç örgütü operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre; elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri Urfi Çetinkaya’nın yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik "Kafes-44" operasyonunda 42 kişi gözaltına alındı.
   
Operasyon için 2 yıl süren çalışmanın ardından düğmeye basıldı. Almanya, Hollanda, İspanya ve Yunanistan'ın da aralarında olduğu 11 ülke ile de işbirliği yapıldı.

Şüphelilerin Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçirilen 13 ton ile Türkiye'de ele geçirilen 24 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edildi.
 
Gözaltına alınan isimler arasında, Rüstem ve Hakan Çetinkaya'nın yanı sıra Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 1 şüpheli de var.

Şüphelilerin, uluslararası boyutta uyuşturucu ticareti yaptığı ve suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurduğu da bildirildi.


 
Urfi Çetinkaya Kimdir?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi.

Çetinkaya, 1989’da İstanbul Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda 3 kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, 6 ay sonra tahliye oldu.

Urfi Çetinkaya, 2000 yılında ise ''Matador'' adı verilen operasyonla yakalanıp tutuklandı ancak 2003'te tahliye edildi.

''Son Tango'' adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012'de sağlık nedenleriyle cezaevinden tahliye edildi.

Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

''Uyuşturucu ticareti'' suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya geçen sene İstanbul Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalanıp tutuklanmıştı.

Çetinkaya'nın yeri, saklandığı villaya her gün giden fizyoterapist sayesinde tespit edilmişti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler