Türkiye'de Yüzde 1'lik Kesim Servetin Yüzde 40'ına Sahip!

Türkiye'de en zengin yüzde 1'lik kesim ülkedeki servetin yüzde 40'ını alıyor. Türkiye bu kritere göre Avrupa'da servet dağılımı adaletsizliği ile ilk sırada yer alıyor.
Türkiye'de Yüzde 1'lik Kesim Servetin Yüzde 40'ına Sahip!
Kayıt Tarihi: 29.03.2024 02:14 - Son Güncelleme: 27.04.2024 14:44
YAZI
A

İsviçreli Credit Suisse ve UBS tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye'de servet dağılımı oldukça adaletsiz. Rapora göre en zenginlerin servetten aldıkları paya bakıldığında en büyük dengesizlik Türkiye'de.

Türkiye'de en zengin yüzde 1'lik kesim servetin yüzde 39,5'ine sahip. Türkiye bu alanda 21 Avrupa ülkesi içinde ilk sırada.

En zengin yüzde 5 ve yüzde 10'luk kesimlerin servetten aldığı paya bakıldığında ise Türkiye İsveç'in ardından ikinci sırada.

Türkiye'de en zengin yüzde 5'lik kesim servetin yüzde 59,2'isine sahip. En zengin yüzde 10'luk kesim ise servetin yüzde 69,8'ine sahip.

Yetişkin nüfusun sahip olduğu servet dağılımına bakıldığında ise, Türkiye'de halkın büyük bir bölümünün çok az servete sahip olduğu ortaya çıkıyor. Buna göre 2022 yılı itibariyle Türkiye'de halkın yüzde 71'inin 10 bin dolardan az serveti bulunuyor.

10 bin dolardan az servete sahip yetişkinler sıralamasında Türkiye açık ara zirvede yer alıyor.

Türkiye'de 1 milyon dolardan fazla serveti bulunanların oranı yüzde 0,1.


Kaynak: Euronews

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler