9 Bin Hastanın Gazze'den Acil Tahliye Edilmesi Gerekiyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de 9 bin hastanın tedavi için acil tahliye edilmesi gerektiğini duyurdu. Bugüne kadar 3 bin 400'den fazla hastanın yurt dışına sevk edildiği belirtildi.
9 Bin Hastanın Gazze'den Acil Tahliye Edilmesi Gerekiyor!
Kayıt Tarihi: 30.03.2024 21:31 - Son Güncelleme: 29.04.2024 08:27
YAZI
A

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yoğun saldırılar altında bulunan Gazze'deki sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Gazze'deki 36 hastaneden sadece 10'unun minimum düzeyde hizmet verdiğini, burada bulunan binlerce hastanın sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaya devam ettiğini belirtti.

Ghebreyesus, "Kanser tedavisi, bombardıman yaralanmaları, böbrek diyalizi ve diğer kronik durumlar da dahil hayat kurtarıcı sağlık hizmetleri için yaklaşık 9 bin hastanın acilen yurt dışına tahliye edilmesi gerekiyor." dedi.

Ghebreyesus, Gazze'den 7 Ekim 2023 sonrası 2 bin 198'i yaralanma ve 1215'i ise diğer hastalıklar nedeniyle olmak üzere 3 bin 400'den fazla hastanın yurt dışına sevk edildiğini kaydetti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler