Adnan Oktar Suç Örgütüne İstenen Cezalar Belli Oldu

Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanmasına yönelik açılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın 15 yıl 6 aydan, 43 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
Adnan Oktar Suç Örgütüne İstenen Cezalar Belli Oldu
Kayıt Tarihi: 15.02.2024 19:44 - Son Güncelleme: 06.05.2024 01:15
YAZI
A

352 sayfalık iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli yer aldı.

İddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan 12'şer yıla, "Örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçundan ise ayrı ayrı 10 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Ayrıca iddianamede Adan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın örgüt üyelerinin örgüt faaliyetleri için işlediği bütün suçlardan sorumlu tutularak cezalandırılmaları talep edildi.

Diğer 17 Şüpheli Hakkında 3 Suçtan Farklı Oranlarda Hapis Cezası İstendi

İddianamede diğer 17 şüpheli hakkında ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Örgüte yardım" ve "Örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçlarından farklı oranlarda hapis cezaları istendi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Oktar ve diğer sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Örgütün "Güncel Yapılanması"nın Şeması Çıkarıldı

Örgütün güncel yapılanmasına yönelik hazırlanan 352 sayfalık iddianamede, örgütün yeni yapılanmasının detayları 2 ayrı şemada gösterildi.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler