AK Parti'ye Dair Bir Tespit Daha: Kemalizm'e Kaydılar!

Akit TV Koordinatörü Muharrem Coşkun, AK Parti'nin yerel seçim hezimetini değerlendirdi. AK Parti'liler CHP'lilerden daha çok Atatürk demeye başladılar diyen Coşkun, MHP ile ittifakın da partiye zarar verdiğini savundu.
AK Parti'ye Dair Bir Tespit Daha: Kemalizm'e Kaydılar!
Kayıt Tarihi: 05.04.2024 19:41 - Son Güncelleme: 30.04.2024 01:30
YAZI
A

Akit TV Koordinatörü Muharrem Coşkun, AK Parti'nin seçimde kaybetmesinin nedenlerini katıldığı canlı yayında sıraladı.

Coşkun şunları söyledi:

Gazze İçin Yapılanlar Yeterli Değildi

"Gazze için Türkiye'nin yaptıklarını yeterli bulmuyor insanlar. Diyorlar ki tamam söylem çok güzel katil İsrail demek çok güzel ama biz biraz da icraat, İsrail’in canını acıtacak karar alınmasını istiyoruz, yaptırım istiyoruz diyen ciddi bir kitle var. 94 ruhu, Sayın Cumhurbaşkanı ısrarla vurguladığı, maalesef bu ruhtan çok uzaklaşılıyor ve o söylemler de öyleydi. Seçim sürecinde sloganlara, vaatlere konuşmalara bakın. Gazze’de soykırım yapılıyor biz mitingi Cengiz Kurtoğlu ile Alişan ile yapıyoruz. Orada bir Kur'an-ı Kerim'le açın, en azından, Gazze şehitleri için. Bizim tarihimize bizim inancımıza uygun marşlar çaldırın. İşte 94 ruhu buydu."

CHP'lilerden Daha Çok Atatürk Demeye Başladılar

"Aynı zamanda şunu söyleyeyim Kemalizm'e kayması. Ankara'da açılan kulenin adı neydi, Atatürk Cumhuriyet Kulesi AK Parti açıyor. AK Parti'liler Cumhuriyet Halk Partililerden daha çok Atatürk demeye başladılar, daha çok Kemalizm'i kutsamalar daha çok Anıtkabir ziyareti yapmaya başladılar. Zannettiler ki biz CHP'nin bile terk ettiği, onlara bile faydası olmayan şeylere sarılırsak bize şifa olacak. Yani CHP bile onları artık taşımak istemiyor, Atatürk resmini görünür yerde göstermek istemiyor, utanıyor neredeyse, sen dört elle Atatürk'e sarılmaya çalışıyorsun ve geldiğimiz noktada 'başkası olma kendin ol' ilkesini terk ettiği için, CHP'lilere şirin görünerek, CHP'li aday transfer edersek oylarımız artacak zannettiler. Sahilden uzaklaştıkça boğulmaya doğru gittiler. Sayın Cumhurbaşkanı tespiti yaptı. İnşallah öncekiler gibi olmaz, yalaka takımları varsa, onu yanıltan varsa bence bunlar gözden geçirilmeli."

MHP İle İttifak Zarar Veriyor

"MHP ile ittifak mutlaka gözden geçirilmeli, ben MHP ile ittifakın özellikle ittifaklar sürecinden sonra AK Parti'ye zarar verdiğini düşünüyorum, söylemini değiştirdiğini, Kürtlerle arasına mesafe koymasına yol açtığını düşünüyorum, İslamcılarla arasını açtığını düşünüyorum ve MHP'nin söyleminin hem AK Parti'yi Kemalizm'e-ulusalcılığa kaydırdığını, AK Parti'yi domine ettiğini bunun da geldiğimiz sonuçta Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'nin hemen hemen bütün illerde oyu düşmüş durumda bunların iyi okumamız gerekiyor."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler