Avukatın Pozları Savcıyı Yaktı

Dün yayınlanan HSK Kararnamesi'yle tayini çıkanlar arasında avukat B. N. T.'nin odasında poz verdiği savcı C.T. de yer aldı. C.T. Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.
Avukatın Pozları Savcıyı Yaktı
Kayıt Tarihi: 22.12.2023 17:14 - Son Güncelleme: 27.04.2024 20:15
YAZI
A

Geçtiğimiz günlerde avukat B.N.T.'nin Çağlayan Adliyesi'nde çektirdiği fotoğraf tartışma konusu olmuştu.

Avukat B.N.T., savcı C.T.'nin odasında fotoğraf çektirip, "Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya öğrenirim." notunu düştü.

Bu fotoğrafların ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Söz konusu görüntülerin adliyelerde olmaması gereken görüntüler olduğunu dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "bu tür görüntülerle, yargının yıpratılmasına müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.

O Savcı Adana'ya Atandı

Bu gelişmenin ardından dün dikkat çeken bir durum yaşandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun dün yayınlanan kararnamesiyle 81 ilde 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Görev yeri değiştirilen savcılar arasında Çağlayan'da görev yapan C.T. de vardı.

Kararnamede, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan C.T.'nin Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atandığı görüldü.

Savcının Odasına İstediğim Gibi Girer Çıkarım

Öte yandan fotoğrafının yayılmasının ardından avukat B.N.T'den bir açıklama gelmişti.

Tepki çeken avukat, “Savcının odasına istediğim gibi girer istediğim gibi çıkarım. Orada paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu boş mu, kime ait, bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı. Başka yerlere çekilmek, algı yaratılmak isteniyor." diye konuşmuştu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler