Ayasofya'yı Açmak En Büyük Şereftir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri Töreni’ndeki konuşmasında Ayasofya vurgusu dikkat çekti. Erdoğan, "Ayasofya'yı yeniden açmak şereflerin en büyüğüdür" ifadelerini kullandı.
Ayasofya'yı Açmak En Büyük Şereftir
Kayıt Tarihi: 31.12.2023 08:31 - Son Güncelleme: 02.05.2024 06:26
YAZI
A

Necip Fazıl Kısakürek'in fikirlerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya vurgusu konuşmasının dikkat çeken noktası oldu.

Ayasofya'yı Yeniden Açmak Şereflerin En Büyüğüdür

"Ayasofya'yı asli kimliğine tekrar kavuşturduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya'yı yeniden açan Cumhurbaşkanı olarak anılmak, bizim gönül dünyamızda şereflerin en büyüğüdür" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

En büyük hayali olan Ayasofya'yı açma şerefine eriştik. 80 yıllık hasretin ardından zincirleri hep birlikte kırdık. Ayasofya'yı asli kimliğine tekrar kavuşturduk. Ayasofya'yı yeniden açan cumhurbaşkanı olarak anılmak bizim gönül dünyamızda şereflerin en büyüğüydü.

Ayasofya'yı Biz Açtık Ama Onu Koruyacak Olanlar Elbette Gençlerimizdir

Biz orayı yeniden restore ediyoruz. Bunlara hiçbir şey bırakılmaz. Geldiğimiz zaman çöp, çukur, çamurdu İstanbul'du. Kendilerine nasıl İstanbul teslim ettik ortada. Onlar yine aynı hale dönüştürdüler. 31 Mart çok önemli. Yeniden İstanbul'umu asrına rücu ettirmek için 31 Mart çok önemli. Ayasofya'yı biz açtık ama onu koruyacak olanlar elbette gençlerimizdir.

Ayakta Alkışlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya sözleri törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Edebiyatın Her Alanında Eserler Veren Yiğit Bir Münevverdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Büyük şair, dava ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha yad ediyorum. Necip Fazıl, Büyük Doğu davası için fikir çilesi çeken, edebiyatın her alanında eserler veren yiğit bir münevverdi. Kaleme aldığı eserleriyle, zor zamanlarda verdiği mücadelesiyle, ömrü boyunca dik duruşuyla merhum Üstadımız, deha derecesinde bir inşa ve ibda kudretine sahip, mümtaz bir şahsiyettir.

Türkiye'nin Değerlerine Sahip Çıkıyoruz

İlim, edebiyat, kültür ve sanat alanlarında ekol haline gelmiş değerlerimizin vefatları, geride doldurulması çok güç boşluklar bırakıyor. Yeni yetişen gençlerimizin üstatlarından devraldıkları emaneti daha da yücelterek kendilerinden sonrakilere en güzel şekilde teslim edeceklerine inanıyorum. Bu ödüllerle sadece büyük şairimize vefa borcumuzu ödemek kalmıyor, Türkiye'nin değerlerine de sahip çıkıyoruz. Necip Fazıl Ödülleri ilk gündeme geldiğinde Star gazetesinden mutlaka devam ettirilmesini istemiştim. Ödüllerin kurumsallaşmasını sağlayarak gerçekten başarılı bir sınav verdi. Kültür ve Turizm bakanlığımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler