Berkin Elvan Eylemleri Ankarayı da Karıştırdı-VİDEO

Ankara'da da Berkin Elvan için yapılan taşlı sopalı eylemler polis müdahalesine takılınca ortalık savaş alanına döndü.
Berkin Elvan Eylemleri Ankarayı da Karıştırdı-VİDEO
Kayıt Tarihi: 11.03.2014 20:51 - Son Güncelleme: 29.04.2024 05:39
YAZI
A
 Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) toplanıp yürüyüşe geçen kalabalık, TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile engellendi. Öte yandan Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplar Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruplara müdahale etti.


ODTÜ yerleşkesinde buluşan yaklaşık 2 bin kişi, Berkin için yürüyüşe başladı. Eskişehir yolu üzerine çıkıp trafiği kapatarak yürüyüşünü sürdüren kalabalık bir süre sonra polislerin engeli ile karşılaştı. Emniyet güçleri kalabalığın üzerine tazyikli su sıkarak, biber gazı attı.


KIZILAY MEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kızılay'da toplanan ve polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan gruplara müdahale sürüyor.

Kızılay Meydanı'nda toplanan grup, polis müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı ve çevredeki iş yerlerine girdi.

Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı ve Sıhhiye yönüne ara sokaklara kaçan ve gruplar halinde barikat oluşturan göstericiler, polise taş ve havai fişek attı. Güvenlik güçleri de göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahaleye devam etti.

Müdahalelerin ardından göstericilerden bazıları zaman zaman Kızılay Meydanı'nda tekrar toplandı. Polis meydandaki göstericileri de TOMA ve akreplerle müdahale ederek dağıttı. Güvenlik güçleri bazı göstericileri gözaltına aldı.

Bu sırada Güvenpark'taki anıtın önüne karanfil bırakıp slogan atan ve oturma eylemi yapan bir gruba polis tazyikli suyla müdahalede bulundu. Alkışlarla protestoyu sürdüren gruptan bazıları gözaltına alındı.

Atılan gazdan göstericilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da etkilendi. Müdahale sırasında yaralanan bazı kişiler ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Kızılay Meydanı'na akan trafiği polisler, farklı yollara yönlendiriyor.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler