Beyşehir'de Girişimcilik Mülakatı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kendi işyerini kurmak isteyen işsizler, girişimcilik eğitiminden yararlanmak ve ardından sağlanacak desteklerden istifade edebilmek amacıyla girdikleri mülakat sınavında ter döktü.
Beyşehir'de Girişimcilik Mülakatı
Kayıt Tarihi: 30.11.2012 14:14 - Son Güncelleme: 09.04.2024 21:41
YAZI
A
 Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Konya İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle 50 adayın iştirak edebileceği uygulamalı girişimcilik eğitim kursu düzenlendi. Esnaf odasının önderliğinde ilçede ilk kez düzenlenen kursa katılmak için toplam 105 girişimci adayı başvurdu. Başvurunun fazla olması nedeniyle eğitim programına dahil edilecek 50 kişiyi belirleyebilmek için kursun verileceği Beyşehir Halk Eğitim Merkezi’nde mülakat sınavı yapıldı, adaylara hangi sektörde nasıl bir iş kurma fikrinin olduğu soruları yöneltildi.



Mülakat öncesinde İŞKUR Konya İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından başvuruda bulunan adaylara girişimcilik eğitim kursları konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Toplantıda, girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere, kurs süresi boyunca katıldıkları her iş günü için günlük 20 lira ödeme yapılacağı, adayların kursu başarıyla bitirmelerinin ardından kendi işyerlerini açarlarsa, KOSGEB’in 30 bin liralık yeni girişimci desteği hibesine iş planlarıyla başvurma hakkına sahip olacağı belirtildi.



Girişimcilerin daha sonra işlerini geliştirmek istemeleri halinde iki yıl ödemesiz ve faizsiz 70 bin liralık bir destekten yararlanmasının da söz konusu olabileceği kaydedildi.



Bilgilendirmenin ardından başvuru yapan adaylar tek tek mülakata alınırken, kurstan yararlanması öngörülen 50 isim belirlendi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin 3 Aralık’ta başlayıp 29 Aralık tarihine kadar iki grup halinde yürütüleceği bilgisi verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler