Canan Karatay En Sağlıklı Et Dedi! Kilosu 1000 TL

Prof. Dr. Canan Karatay, pastırmanın pişmediği için en sağlıklı et olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından pastırmanın faydaları ile birlikte fiyatı da merak konusu oldu.
Canan Karatay En Sağlıklı Et Dedi! Kilosu 1000 TL
Kayıt Tarihi: 28.01.2024 00:23 - Son Güncelleme: 15.05.2024 03:29
YAZI
A

Kayseri Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir. Paranız varsa bol bol yiyebilirsiniz. Pastırma vücuttaki alevlenmeyi ve hastalıkları önler" dedi.



Bu açıklamalardan sonra pastırmanın faydaları merak konusu oldu. İşte pastırmanın bilinmeyen faydaları:

Pastırma, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli bir parçası olmanın yanı sıra sağlık açısından da birçok fayda sağlayan bir besindir.

İçeriğinde bulunan yüksek protein sayesinde pastırma, kas gelişimine katkı sağlar. Aynı zamanda demir ve çinko açısından zengin olması nedeniyle vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruyucu bir etki sunar.

Pastırmanın antioksidan özellikleri, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu dış etkenlere karşı korur.

Bu özellikleriyle pastırma, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmada etkili bir rol oynar.

Buna ek olarak, pastırma içeriğinde bulunan B vitaminleri sayesinde enerji seviyesini yükseltir ve vücudu güçlendirir.



Pastırmanın Fiyatı Ne Kadar?

Pastırmanın kilosu; türüne, markasına ve kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. Antrikot ve sırt pastırmanın kilosu 2024 yılı başı itibariyle 1000 TL'nin üzerinde. Daha ekonomik seçenekler olsa da üreticiler lezzet olarak antrikot ve sırt pastırmayı öneriyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler