CHP'de Kurultay Tarihi Belli Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, kurultay tartışmalarına yönelik tarih verdi. İşte CHP kurultayının tarihi...
CHP'de Kurultay Tarihi Belli Oldu
Kayıt Tarihi: 10.11.2015 16:27 - Son Güncelleme: 27.04.2024 12:29
YAZI
A
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından, kurultay tartışmalarına noktayı koydu. Koç, kurultay tarihine ilişkin "Ocak ayının ilk 15 günü içerisinde de CHP olağan kurultayını yapmış olacaktır. Tüzüğün gereği olan takvim içerisinde de Olağan CHP Kongresi yapılacak" diye konuştu.

 
Koç,  olağanüstü kurultay talebiyle ilgili, Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında 'Yarından itibaren imzalar toplanır' ifadelerinin ardından, imzaların toplanmaya başlandığı yönündeki iddialar için "İmza toplanır, toplanmaz. Ona karışmam ama tek kurultay halinde CHP bunu olağan kurultay halinde yapacaktır. Değişik adaylar var. CHP içerisinde üyelerimizin her kademeye demokratik olarak başvuru hakları vardır" diye konuştu.

"ZORLANARAK YAPILAN 1 KASIM SEÇİMLERİ..."

1 Kasım günü gerçekleştirilen 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, "Zorlanarak yapılan 1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan milli irade tablosu bir tek kesimin 7 Haziran'da reddettiği milli irade kavramını tekrar kabul etmesine yol açtı. 1 Kasım sonuçlarında da tartışmalarını yaparız, değerlendirmelerini yaparız. Ama sonuçta çıkan milli iradeye saygımızı da bir kere daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

"TÜZÜĞÜN GEREĞİ OLAN TAKVİM İÇERİSİNDE OLAĞAN CHP KONGRESİ YAPILACAK"

CHP'de olağan kongrenin ocak ayının ilk 15 günü içerisinde yapılacağını kaydeden Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu ay içerisinde 5 ilimizde daha önceden planlanan ve 1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar işletilmeye başlanan süreç devam ettirilmektedir. Kasıma ayında da 5 ilimizde daha kongre yapılacaktır. Aralık ayında da hemen hemen hepsini tamamlayacağız. Ocak ayının ilk 15 günü içerisinde de CHP olağan kurultayını yapmış olacaktır. 2016 yılına bu şekilde girecektir. Takvimimiz işliyor. Tüzüğün gereği olan takvim içerisinde de Olağan CHP Kongresi yapılacaktır"

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler