Christchurch Saldırısından Kurtulan Türk Yaşadıklarını Anlattı

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarından 5 yıl sonra, olayın mağdurlarından Temel Ataçocuğu yaşadıklarını anlattı. Ataçocuğu, olayın etkisini hala atlatamadığını belirtti.
Christchurch Saldırısından Kurtulan Türk Yaşadıklarını Anlattı
Kayıt Tarihi: 17.03.2024 02:07 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:26
YAZI
A

CNN'e konuşan Ataçocuğu, olayın travmatik etkisini halen atlatamadığını belirterek şunları söyledi:

"Beynim evde kal diyor. Hiçbir yere gitme. Kalabalığa çıkma. Camiye gitme. Camiye geldiğimde sadece ölen insanların seslerini duyabiliyorum. Koku artık orada olmasa bile barutun kokusunu halen alabiliyorum. Ağzımda hâla kendi kanımın tadını alabiliyorum."

Dün yayımlanan söyleşi, saldırının yaşandığı Christchurch kentindeki Nur Camisi'nde yapıldı. Ataçocuğu, 5 yıl sonra ilk kez bu camiye adım attığını söyledi.

Avustralyalı Brenton Tarrant'ın 15 Mart 2019'da Nur ve Linwood camilerine düzenlediği silahlı saldırıda, aralarında üç yaşında bir çocukla Türk yurttaşı Zekeriya Tuyan'ın da yer aldığı 51 kişi ölmüştü. Vücuduna 9 kurşun isabet eden Ataçocuğu ise yaralı kurtulan 49 kişiden biri.

20'den fazla ameliyat geçirdiğini belirten Ataçocuğu, sinir ve kaslarındaki hasarlar nedeniyle sol eliyle kolunun kısmen felç olduğunu söyledi.

Bir dönem balıkçılık yaptığını ve kebap restoranı işlettiğini ifade eden 49 yaşındaki Ataçocuğu, artık ağır işlerde çalışamadığını, Yeni Zelanda devletinin verdiği yardımla geçimini sağladığını anlattı.

Ataçocuğu, psikiyatrik tedavi gördüğünü, ilaç kullandığını ve kendisine travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tanısı konduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Elimden geleni yapıyorum ama bir gün ya da iki hafta iyi hissedersem, sonra bir anda her şey değişiyor ve tekrar kötü hissediyorum. İki ay iyiyim, bir yıl kötüyüm. Normal hayatıma devam edecek enerjim yok.

Saldırıda vurulduktan sonra yardım beklerken oğulları Adem ve Sami'yi düşündüğünü belirten Ataçocuğu, "Ne annemi ne de kız kardeşimi düşündüm. Çocuklarıma bakabilmek ve onları yalnız bırakmamak için Allah'a dua ettim" dedi.


Kaynak: Independent Türkçe, CNN

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler