Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliye Hak Ettiğini Vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da vatandaşlara hitap etti. Önemli açıklamalar yapan Erdoğan, "Gönlümüz emekliler için daha iyi şartlar istiyor" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekliye Hak Ettiğini Vereceğiz
Kayıt Tarihi: 28.02.2024 14:53 - Son Güncelleme: 25.04.2024 07:27
YAZI
A

Yerel seçim mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kütahya'da konuştu. Erdoğan, konuşmasında emeklilere de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 bin lira emekli maaşı elbette yeterli değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha çok çalışacağız. Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7-10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor.

Ülkemizde 16 milyon emeklimiz var 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir.

Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Askeri ile polisi ile sağlıkçısıyla devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz.

Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşlarının maliyeti değil istenen ilave artışların tutarıdır. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istedikleri gibi atıp tutabilirler. Milletin ülkeyi ve devleti yönetme görevini verdiği bizim için böyle bir durum asla söz konusu değil. Siz oturdukları yerden atıp tutanlara bakmayın" dedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler