Davutoğlu'nun Başbakanlığı Kesin Gibi

Erdoğan'dan sonra Başbakanlık koltuğuna oturması kesin gözüyle bakılan Ahmet Davutoğlu ismine nasıl karar verildi?
Davutoğlu'nun Başbakanlığı Kesin Gibi
Kayıt Tarihi: 15.08.2014 07:54 - Son Güncelleme: 09.05.2024 18:11
YAZI
A
 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'dan sonra Başbakanlık koltuğuna oturmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelmesi sonrası başlayan AK Parti'nin yeni genel başkanı ve yeni başbakanlık tartışmalarında pek çok ismin adı listeye yazılmıştı.

Peki nasıl oldu da AK Parti'nin güçlü isimleri yanında sadece Ahmet Davutoğlu'nun adı öne çıktı?

İşte Erdoğan'ın adaylığından bugüne Ahmet Davutoğlu'nu zirveye taşıyan adımlar:

Yeni başbakan ile AK Parti'nin genel başkanı tartışmaları başladığında adı anılan isimlerin başında Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş Süleyman Soylu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gelmişti.

Bu tartışmalarda adaylar bazı gruplara ayrılmıştı.

Bu grupların başında hali hazırda AK Parti milletvekili olanlar ki bunlar Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin ve Ali Babacan'dı.

Diğer grupta ise AK Parti milletvekili olmayanlar yer alıyordu: Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş.

Adaylık tartışmalarının başında ilk elenenler milletvekili olmayan isimler oldu. Geriye kalanlar arasında ise 3 dönem kuralına takılan ve takılmayan isimler arasında bir tartışma başlamıştı. Kulislerde 3 dönem kuralının değiştirileği ve partiyi deneyimli isimlerden birine bırakılacağı ihtimalleri konuşuluyordu. En azından AK Parti'nin kurucu üyeleri için bir ara düzenleme yapılması yüksek ihtimal olarak bakılıyordu. 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile sohbet ederken görüntülendi. Davutoğlu'nun keyifli hali dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU

Başbakan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında dün son kez genel başkan olarak kurmaylarına seslendi. Herkesin merak ettiği 3 dönem kurulı tartışmalarına da noktayı koydu.

Erdoğan, "13 yıl önce yola çıkarken 3 dönem kuralı getirdik. Bu partinin istişare yaparak aldığını bir karardır. Bu ilkenin sarsılmadan uygulanması taraftarıyım" mesajı verdi.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası 3 dönem kuralına takılan isimler listenin dışında kaldı. Erdoğan'ın işaret ettiği prototipe uyan tek isim olarak ise Ahmet Davutoğlukaldı.

YENİ BAŞBAKANI İLAN EDEN ATAMA

Erdoğan'ın 3 dönem konusunda kararını açıklamaması öncesi Davutoğlu'nun Başbakan olacağı yönündeki iddiaları güçlendiren bir atama kararı verilmişti. Davutoğlu'nun danışması Ali Sarıkaya Başbakanlık'a başdanışman olarak atanmıştı. Atama Davutoğlu'nun mesai arkadaşlarının göreve başladığı şeklinde yorumlanmıştı. 

internethaber

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler