Seçimin Kaybedenlerinden Davutoğlu'nun Konya Hüsranı!

31 Mart seçimlerinde istediği sonucu alamayan partilerden biri de Gelecek Partisi oldu. Türkiye genelinde yüzde 0,07 oranında oy alabilen ve hiç belediye kazanamayan parti, Davutoğlu'nun memleketi Konya'da da beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kaldı.
Seçimin Kaybedenlerinden Davutoğlu'nun Konya Hüsranı!
Kayıt Tarihi: 05.04.2024 00:16 - Son Güncelleme: 27.04.2024 18:37
YAZI
A

31 Mart seçimlerinde istediği sonucu alamayan partilerden biri de Gelecek Partisi oldu. Türkiye genelinde 130 aday çıkaran Gelecek Partisi, hiçbir belediyeyi kazanamayarak yüzde 0,07 oyun sahibi oldu.

Anadolu'yu Ayağa Kaldırırım Demişti

"Biz AK Parti'den istifa etmedik istifa ettirildik" diyerek, eski AK Partili isimlerle yola çıkan ve 2019 yılında partisini kuran Ahmet Davutoğlu, 2022 yılında partisinin Konya İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, "Anadolu'ya çıkarım ve sadece Esselamun Aleyküm derim, bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım." demişti.

Türkiye genelinde teşkilatlanma konusunda sıkıntılar yaşayan Gelecek Partisi ve Davutoğlu, 1 yıl önceki genel seçimlerde de CHP ve HDP ile aynı masaya oturarak tepkileri üzerine çekmişti.

Konya'da Hüsran Yaşadı

Konya Büyükşehir belediye başkan adaylığı için uzun süre İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Eski Başkanı Süleyman Kamil Akın ile görüşen Gelecek Partisi, Akın'ın son anda vazgeçmesiyle adaysız kalmıştı.

Konya'da sadece 9 ilçede aday gösterebilen parti, bu ilçelerde toplamda 2688 seçmenin oyunu alabildi.

Gelecek Partisi asıl darbeyi ise Davutoğlu'nun memleketi Taşkent'ten yedi. Gelecek Partisi Taşkent'te yüzde 8,59 oranında oy alabildi.

Taşkent'i yine AK Parti kazanırken, 4 bin 469 kişinin oy kullandığı ilçede Gelecek Partisi'ne sadece 365 oy çıktı.

Özeleştiriyi Erdoğan'dan İstedi

Ahmet Davutoğlu bugün 31 Mart seçimlerine dair yaptığı açıklamada ise, kendi partisinin aldığı sonuçlardan ziyade, AK Parti'nin aldığı sonuçlarla ilgili Erdoğan'ın özeleştiri yapmasını istemesi tuhaf karşılandı.

Davutoğlu CHP'nin başarısı için ise 6'lı masayı adres gösterdi, "Bir toplumsal barış projesi olarak gördüğüm 6'lı masa tecrübesinin karşıt kitleleri birbirine yakınlaştırarak oluşturduğu psikolojik iklim bu başarıda önemli bir paya sahiptir" dedi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler