Deprem Konutları Teslim Ediliyor!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan 9 bin 289 konut depremzedelere teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En son hak sahibi vatandaşımız da güvenli yuvasına kavuşuncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Deprem Konutları Teslim Ediliyor!
Kayıt Tarihi: 06.02.2024 15:46 - Son Güncelleme: 04.05.2024 12:06
YAZI
A

Kahramanmaraş'ta tamamlanan deprem konutları sahiplerine elektronik ortamda yapılan kurayla teslim edildi.

Kura törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki konuşmasına, İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla başladı.

“İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biri kadın diğeri erkek iki terörist, alçak emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye tüm terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

"Kahramanlarımızı Unutmayacağız"


Türkiye'nin 6 Şubat 2023 günü tarihin en sarsıcı felaketlerinden birini yaşadığını söyleyen Erdoğan, “İnsan üstü bir gayretle, deprem bölgesine ulaşan görevli ya da gönüllü kahramanlarımızı unutmayacağız.” dedi.

"Depremin İlk Anından İtibaren Afet Bölgesindeydik"

“Afetin ilk anından itibaren milli ve uluslararası tüm imkanları seferber ederek afet bölgesindeydik.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet diyor ki; ‘1 yıl geçti ortada bir şey yok.’ Kahramanmaraş burada. Zahmet olmazsa bir turistik seyahat de buraya yapın.” ifadelerini kullandı.

Hatay'a Roketsan Tesisi

Deprem bölgesine sadece konut yapmadıklarını anlatan Erdoğan, geleceğe ilişkin adımlar da atıldığını belirterek, “Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan planlamayla Hatay Kırıkhan’da ROKETSAN için bir sanayi alanı kuruyoruz.” dedi.

Muhalefete Hatay Yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde muhalefetin Hatay eleştirileri de vardı. Hiçbir belediyeye ayrım yapmadıklarını anlatan Erdoğan, “Birileri çıkmış Hatay’daki aday tanıtım toplantımızda söylediğimiz, hükümetle yerel yönetimlerin işbirliğine işaret ettiğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor.” dedi.

Erdoğan, “Birilerinin cımbızla çektikleri ifadeler üzerinden bozgunculuk peşinde koşmalarını milletimizin takdirine havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler