Doğu'da turizm durma noktasında

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaşanan terör olaylarının Doğu'da turizmi etkilediğini söyledi.
Doğu'da turizm durma noktasında
Kayıt Tarihi: 12.10.2015 13:20 - Son Güncelleme: 01.05.2024 17:16
YAZI
A
 Yaşanan olayların ekonomiye etkisine ilişkin şikayetler aldıklarını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yaşananların ekonomiye etkisi soruldu. Doğu'da turizmin neredeyse durduğunu belirten Bakan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"TURİZM DURMA NOKTASINA GELDİ"

"Doğu ve Güneydoğu'daki şiddet sarmalının, ikliminin etkileri çok derin olacak. Çünkü Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde inanılmaz ekonomik toparlanma, heyecan, yatırım, istihdam ve umut vardı. Terör örgütü olarak empoze edilen şiddet ikliminin etkileri ise büyük olacak. İnanılmaz büyük bir toparlanma vardı. Şimdi sadece korku, şiddet, baskı iklimi var. Şikayetler alıyorum, Doğu ve Güneydoğu'ya kimse vadeli mal satmak, sigorta şirketleri sigorta yapmak istemiyor. Turizm durma noktasına geldi."

"TERÖRLE ÇOK GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ"

Şimşek, şiddetin, terörün en büyük yansımasının bölge halkına olduğunu vurgulayarak,"90'lı yıllara dönmeyerek, terörle mücadeleyi hukuk içerisinde yaparak, kamu düzeni en iyi şekilde işlediğinde tekrar o fırsatlar, ekonomik faaliyetler hız kazanacak. Hukuk devleti içerisinde terörle çok güçlü mücadele edeceğiz ama bölgeye yatırımlar, çözüm süreci iradesi devam edecek" dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler