Ekvador'da Çete Ayaklanması

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrası OHAL ilan edilmesi ve çetelere yönelik operasyon başlatılması sokakları karıştırdı. Suç örgütleri sokaklara inip, buldukları Ekvador güvenlik güçlerini rehin alıp infaz etmeye başladı.
Ekvador'da Çete Ayaklanması
Kayıt Tarihi: 10.01.2024 08:16 - Son Güncelleme: 08.05.2024 23:57
YAZI
A

Ekvador’da Los Choneros çetesinin lideri olan uyuşturucu baronu Adolfo Macias Villamar, kaldığı yüksek güvenlikli hapishanede pazar günü bir anda ortadan kayboldu. 3 bin kişilik bir ekip cezaevinden kaçan Villamar’ın bulunması için operasyon başlatırken Devlet Başkanı Daniel Noboa OHAL kararını imzaladı. Karar sonrası sokaklara inen silahlı çeteler terör estirmeye başladı. Bir televizyon kanalı ve üniversiteyi de basan silahlı gruplar, eline geçirdikleri güvenlik güçleri personellerini infaz etti.



Güvenlik Güçlerini İnfaz Ediyorlar

Sosyal medyada yer alan kan donduran görüntülerde, hapishane ve polis karakolu gibi noktaları basan çeteler, çok sayıda polis ve gardiyanı rehin aldı. Sosyal medyadan yayın yapan çeteler, bazı güvenlik personellerini infaz etmeye başladı.

Gardiyanı Asarak İdam Ettiler

Bir başka görüntüde ise bir hapishaneyi basan silahlı gruplar, rehin aldıkları gardiyanları iple asarak öldürdü. İdam anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.


Hiçbiri Cezasız Kalmayacak

Ekvador Emniyet Biriminin X’ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, “Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak.” ifadesi kullanıldı.

Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Sokaklarda da karışıklığın hakim olduğu ülkede Ekvador ordusuna ait birliklerin hareket halinde olduğu kameralara yansıdı. Ülkenin başkenti Kito’da silah sesleri yükselirken ülke çapında gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bildirildi.


Uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador’da Devlet Başkanı Daniel Noboa, 7 Ocak’ta Instagram’daki açıklamasında, hapishanelerde şiddet olaylarının yeniden tırmanışa geçtiğini ifade etmiş ve OHAL ilan edileceğini bildirmişti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler