Engellilere Çifte Bayram

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki engelli vatandaşlara ikinci bir bayram daha yaşatarak ihtiyaç sahibi 50 engelliye akülü araçları ve tekerlekli sandalye dağıttı.
Engellilere Çifte Bayram
Kayıt Tarihi: 03.10.2014 13:03 - Son Güncelleme: 28.04.2024 17:14
YAZI
A
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki engelli vatandaşlara ikinci bir bayram daha yaşatarak ihtiyaç sahibi 50 engelliye akülü araçları ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Akşehir Belediyesi tarafından ’Engelsiz Hayat Projesi’ kapsamında engelsiz yaşam için ilçe genelinde belirlenen ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü engelli aracı ile tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Kurban Bayramı öncesi engelli vatandaşların ve ailelerinin ikinci bayramı yaşamasını sağlayan araç dağıtım töreni, Akşehir Belediyesi İtfaiye Hangarı önündeki alanda gerçekleştirildi.

Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, hayırsever işadamı Ali İhsan Ünal ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin edilen araçların dağıtım törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkan Vekili Halil İbrahim Yıldırım, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, engelli araçlarını alacak vatandaşlar ve aileleri katıldı.

"ENGELLİLERİMİZ VE AİLELERİ YALNIZ DEĞİL"

Törende bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediye olarak engelli vatandaşların yaşam standardının artırılması amacıyla birçok çalışma ve proje yaptıklarının altını çizerek, "Engelli insanlarımıza sahip çıkarak, onların sorunlarına ortak olmak, çözüm getirmek ve onlara yardımcı olmak, insani bir görevdir. Engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilmesi, bir meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilmesi hepimizin sorumluluğundadır. Hz. Peygamberimiz (SAV) de, engellileri var olan imkân ve haklardan yararlandırarak, onlara insanca muamele edilmesi gerektiğini bildirmiş, kendi durumlarına sabrettikleri takdirde, ahirette ecir alacaklarını ifade etmiştir. Dolayısıyla, toplumumuzda yaşayan engellilerin, başta eğitim olmak üzere, hiçbir hak ve imkândan mahrum edilmemesi, dini bir vecibedir. Maalesef her engelli, aynı imkân ve aynı yaşama sahip değil. Yaşam standartları iyi olanlar, bir nebzede olsa, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Ama özellikle son 12 yıllık dönemde biliyoruz ki, hükümetimiz bu alanda çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi ve artık engellilerimiz ve aileleri yalnız değil. Onları kollayan, gözeten bir devletleri ve hükümetleri var" dedi.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ÜST DÜZEYDE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, engelliler için araçları temin eden Akşehir Belediyesi ile katkı sağlayan herkesi tebrik ederek, “Engelli kardeşlerimiz toplumumuzun vazgeçilmez parçalarıdır. Onları hayata kazandırmak, onların sosyal hayattaki yerlerini daha aktif hale getirmek, yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Özellikle AK Parti Hükümetleri döneminde bunun ne kadar bariz bir şekilde yapıldığı her ortamda görülüyor. Şöyle bir rehabilitasyon merkezlerine baktığımız zaman nereden nereye geldiğimizi çok iyi görüyoruz. Hiç unutmuyorum bir amcamızın engelli çocuğu Ankara Saray Bakımevi’nde kalıyordu. Oradaki düzenlemeden sonra bana şunu söylemişti. ‘Eskiden bizim çocuklarımız affedersiniz ahır gibi yerlerde hizmet alıyordu ama şimdi 5 yıldızlı otellerde hizmet alıyorlar’. Bunu söyleyen bir vatandaş. Demek ki hizmetler görülüyor, hizmetler karşılığını buluyor. Evde bakım ücretinden tutun, özel rehabilitasyon merkezlerinden engelli vatandaşlarımızın yararlanmasına kadar, belki Cumhuriyet tarihinde en fazla engelli vatandaşımızın devlet memuru olarak göreve başlamalarına kadar ki bu yıl da yine kontenjan var onların da atamaları yapılacak. Yine belirli bir oranda işçi çalıştıran işletmelerde, fabrikalarda engelli vatandaşlarımızın kardeşlerimizin çalışmalarına yönelik birçok yasal düzenleme yapıldı. Ülkemizin ekonomik düzeyi, gelişmişlik düzeyi arttıkça daha da üst düzeyde engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyal bir devlet olduğuna vurgu yaparak, “Sosyal devlet olmanın gereği olarak güçsüzlerin yanında olmak, vatandaşımızın sorunlarını çözmek, vatandaşımızın refahını sağlamak devletimizin önemli görevleridir. Devletimiz bu görevi yaparken son yıllarda özellikle toplumumuzun yüzde 12-13’ünü oluşturan engelli kardeşlerimiz ile ilgili olarak da çok önemli adımlar atmıştır. Yasal mevzuat anlamında gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Engelli kardeşlerimiz için gerek engelli aylığı, gerek bakım aylığı konusunda çalışmalar hızla sonuçlandırılmış, eskiden yıllarca süren, neredeyse 2 yıla yakın süren süreç, şimdi bir ayda sonuçlanır hale gelmiştir. Bu anlamda da müracaat eden vatandaşlarımız devletimizin ekonomik imkanlarından istifade etmiştir” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından önceden belirlenen 50 engelli vatandaşa akülü engelli araçları ile tekerlekli sandalyeleri tek tek isimleri okunarak törene katılan protokol tarafından teslim edildi. Dağıtıma koltuk değnekleri, manuel araçları ya da ailelerinin kucaklarında gelen engelli vatandaşların akülü araçlarına ve tekerlekli sandalyelerine kavuştuklarında duydukları sevinç görülmeye değerdi.

Yetkililer tarafından teslim edilen araçların nasıl kullanılacağı vatandaşlara anlatılarak deneme sürüşleri yaptırıldı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler