Erdoğan: Gazze'de Yaşananlar Soykırım Girişimidir

Antalya Diplomasi Forumu'nun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırım girişimidir." dedi. Uluslararası toplumun, Filistin halkına olan borcunu bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla ödeyebileceğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda garantörlüğe hazır olduğunu söyledi.
Erdoğan: Gazze'de Yaşananlar Soykırım Girişimidir
Kayıt Tarihi: 01.03.2024 17:23 - Son Güncelleme: 28.04.2024 01:34
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu'nun açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım vardı.

Erdoğan, uluslararası düzenin Gazze'deki son saldırılarla birlikte iflas bayrağını çektiğini söyledi. Gazze'de yaşananların savaş değil, soykırım girişimi olduğunu belirten Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu ile Avrupa Birliği gibi kurumlara tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bir hususu çok açık ifade etmek isterim; Gazze'de sadece çocuklar, kadınlar ve siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarlarca insanın uluslararası adalete dair inancı yok edildi." dedi.

Uluslararası toplumun, Filistin halkına borcunu ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla ödeyebileceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda garantörlük yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın diğer açıklamaları şöyle:

İslam ve Yabancı Karşıtlığı Yayılıyor

"İnsanlık olarak sancılı bir dönemden geçiyoruz. Sadece dış politikada değil, üretim, iletişim, sanat, ticaret, teknoloji gibi pek çok alanda ezberler bozuluyor. Gönül ister ki bu değişim insanlığın sorunlarına çözüm getirsin. Ülkeler arasındaki gelir adaletsizliği katlanarak artıyor. Savaşlar eskisinden çok daha kanlı geçiyor. Sömürgecilik yeni yöntemlerle devam ettiriliyor. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı dünyanın pek çok yerinde veba salgını gibi yayılıyor."

4 Milyon Sığınmacıya Ev Sahipliği Yapıyoruz

"Yükselen İslam düşmanlığının hedef aldığı toplum kesimlerinin başında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız geliyor. Son dönemde protesto eylemi kılıfı altında mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan menfur saldırıların çoğu Türk büyükelçiliklerinin önünde gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupalı Türkler bu süreçte özellikle provoke edilmek istendi. Düzensiz göç meselesinde 12 yıldır ciddi baskı altındayız. Çatışmalardan kaçan yaklaşık 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz."

Hiçbir Hadiseyi Uzaktan Seyretme Lüksümüz Yok

"Türkiye'nin hiçbir hadiseyi uzaktan seyretme lüksü yoktur. Sorumluluk sahibi bir ülke olarak doğru bildiklerimizi cesaretle söylemek tüm insanlığa karşı görevimizdir. Hakikati konuşanların seslerinin kısıldığı günümüzde, böyle bir misyonun zorluklarının farkındayız. Acı da olsa, birileri için rahatsız edici de olsa gerçekleri dillendirmeye devam edeceğiz. Karşı karşıya olduğumuz jeopolitik riskleri yönetmek için her zamankinden daha aktif, dikkatli ve soğukkanlı bir politika izliyoruz."



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler