Erdoğan Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış ve temel atma töreninde konuşma yaptı.
Erdoğan Toplu Açılış Töreninde Konuştu
Kayıt Tarihi: 07.03.2015 13:46 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:03
YAZI
A
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış ve temel atma töreninde konuşma yaptı.

Çözüm süreciyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar onlara rağmen bu süreç ilerlemişse, onlara rağmen nihai hedefe ulaşabileceğine inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde Gazianteplilere hitap etti. Suriye krizi, çözüm süreci ve başkanlık sistemiyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkan satır başları:

PERİNÇEK VE BERABERİNDEKİ HEYETİN ESAD ZİYARETİNE TEPKİ

Muhacirlere sahip çıkarak siz gönüllerde taht kurdunuz. Türkiye’de bazı siyasiler utanmadı bir katili Esed’i ziyaret edebiliyorsa ülkemizde hala nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Unutmayın zulme rıza zulümdür. Zulmün, zalimlerin yanında yer alanlar onlar da zalimdir.

BATILI ÜLKELER ÖLÜME TERKEDİYOR

Bizden çok daha zengin, çok daha fazla imkanları olan Batılı ülkeler, bölgedeki savaşlardan, huzursuzluklardan kaçıp, güvenli yer arayan mültecileri deniz ortasında ölüme terk ediyorlar. Koskoca Avrupa'da ne kadar mülteci var biliyor musunuz? 200 bin. Türkiye'de ne kadar var? 2 milyon. Farkı görebiliyor musunuz? Avrupa'nın tamamında 200 bin, bizde ise 10 katı, 2 milyon.

MEYDANLARDA NE İŞİ VAR DİYORLAR

Muhalefet çıkmış cumhurbaşkanının meydanlarda ne işi var diyorlar. Bunlar Çankaya’da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar Sayın Gül’ü tenzih ederim, “Biz yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı olmayacağız” dedik. Bizi bu makama millet gönderdi. “Dünya kazan bir kepçe olacağız” dedik ve böyle yürüyoruz.

ONLARIN ALKIŞLADIĞI GÜN BİR SIKINTI VAR DEMEKTİR

Muhalefet sözlerimden rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onların alkışladığı gün bir sıkıntı var demektir. Ülkemizi bu ateşin içine çekmek isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, kardeşlerimizi de terk edemeyiz.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SALDIRAN ZEHRİ İÇTİK

Analar ağlamasın diye çıktığımız bu yolda önemli bir dönüm noktasına yaklaştık. Yeri geldi kan kustuk, baldıran zehiri içtik, kızılcık şerbeti içtik, yola böyle devam ettik. Boğazımıza düğümlenenleri yuttuk. Neden? Çünkü bu işin sonunda ülkemizin ve milletimizin kadim bir meselesinin çözümü vardı. Bugüne kadar pek çok yöntemin denendiği bu süreç içerisinde, kanın, acının, gözyaşının sel olup aktığı bir meseleyi demokrasi içinde, insan hakları temelinde, hak ve özgürlükler ekseninde çözme imkanı yakalamıştık.

Süreç bugüne kadar sağ sağlim geldiyse bunda en büyük pay, tüm tahriklere rağmen sağduyusunu, vakarını, izanını, irfanını kaybetmeyen milletimize aittir.

KİMSENİN KİMSEYE BİR ŞEY VERDİĞİ YOK

Kimsenin kimseye bir şey verdiği yok. Biz 78 milyon insanımızın her birine hangi hakkı, hangi imkanı veriyorsak bölgedeki insanımıza da yılların ihmalini, yanlışlarını telafi ederek aynı şeyleri veriyoruz. Ne bir eksik, ne bir fazla.

400 MİLLETVEKİLİ VERİN BU İŞ HUZUR İÇİNDE ÇÖZÜLSÜN

Güçlü, yeni bir Türkiye'yi hedefliyor muyuz? Şu anki yönetim şekli bize uymuyor, bu beden bu gömleğe sığmıyor. Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak başkanlık sistemidir. Hem yönetim geleneğimize, hem günümüz şartlarına uygundur.

Derdimiz üzümü yemekti, bağcıyla işimiz yoktu. Milletçe üzümü yiyelim istedik ama karşı durdular. Yani 320 milletvekili olan o zaman bizim partimiz 3 kişiyle temsil ediliyor, 30 milletvekili olan o da 3 kişiyle temsil ediliyor. Bu kadar fedakarlık yaptık. Bunları dert etmedik. Biz Türkiye'yi yeni anayasasına kavuşturmak için tüm gücümüzle çalıştık. Netice alamadık çünkü diğerlerinin öyle bir derdi, amacı yok. Onlar 'nasıl olur da suçu diğer tarafın üzerine atarak bu işin içinden sıyrılırız' bunun derdine düştüler. Komisyon samimi, dürüst çalışmayınca netice de çıkmadı. Şimdi ne diyoruz, 7 Haziran'da bir seçim var mı? Bu seçimde Türkiye'yi, yeni Türkiye hedeflerini, yeni anayasasına, başkanlık sistemine, çözüm sürecini güçlendirerek kavuşturmak için hazır mıyız? Kardeşlerim, 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün. Öyleyse ciddi manada çalışmanız lazım. Bu konuda yapılmış epeyce çalışma var zaten. Seçim sürecinde yapılan tartışmalarla mesele daha da somutlaşacak, daha da netleşecek. Ben buna inanıyorum. Yeni Meclis hemen kolları sıvayıp bu meseleyi gündemine alacak.

KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR

Yarın kadınlar günü. Yarın kadına şiddete karşı koymanın önemli bir sıçrama günü. İnşallah bu mücadeleyi de birlikte sürdüreceğiz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Bu mücadeleyi tarih boyunca kadınlar verdi şimdi birlikte vereceğiz. Veda Hutbesinde Peygamberimiz kadından Allah’ın bir emanetin olarak bahsediliyor. İki kadın makamların en üstünde. Bak erkek, baba makamların en yükseğinde değil. Cennet annenin ayaklarının altında, babanın değil.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler