Erdoğan'dan Mısır'a 12 Yıl Sonra Ziyaret!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah es Sisi ile görüştü. Ortak basın toplantısında ana gündem ikili ilişkiler ve Gazze oldu.
Erdoğan'dan Mısır'a 12 Yıl Sonra Ziyaret!
Kayıt Tarihi: 14.02.2024 20:16 - Son Güncelleme: 01.05.2024 20:45
YAZI
A

İki liderin görüşmesinin ardından yapılan basın toplantısında konuşan Sisi, "Tükiye ile hem tarihi hem kültürel beraberliğimizi önemsemekteyiz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde halklarımız arasındaki ilişkiler kesintiye uğramadı. Yatırım ve ticari ilişkiler de devam etti" dedi.

Türkiye'nin Mısır ihracatında önemli bir paydaş olduğunu söyleyen Sisi, "İki ülke ticarette de tamamlayıcı unsur. 15 milyar dolarlık hedefimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Mısır ve Türkiye'nin el ele vererek Gazze konusunda da çok iyi sonuçlar elde edebilir" diyen Sisi, "İsrail devletinin engellemelerine rağmen insani yardım konusunda beraber çalışarak ilerleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sisi ayrıca Nisan ayında Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

"Hedef 15 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi"

Mısır ile bin yılı aşan iç içe geçmiş bir tarihleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, iki ülke ilişkilerini hak ettiği seviyeye çıkarma gayretindeyiz" diyerek bugün yapılan görüşmelerde, ticaret hacmini kısa süre içerisinde 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kalındığını açıkladı.

Bölgedeki barış ve istikrarın tesisi için Mısır ile temasları her seviyede artırma kararlılığında olduklarını söyleyen Erdoğan, "Gazze'de akan kanın durması için Mısırlı kardeşlerimizle işbirliği ve dayanışma halinde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönündeki girişimler yok hükmündedir. Gazze'nin insansızlaştırılması hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler