Erzincan'da Madende Toprak Kayması: 9 İşçi Aranıyor!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak kayması meydana geldi. Çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede, 9 işçiye henüz ulaşılamadı.
Erzincan'da Madende Toprak Kayması: 9 İşçi Aranıyor!
Kayıt Tarihi: 13.02.2024 18:46 - Son Güncelleme: 04.05.2024 09:22
YAZI
A

Anagold Madencilik'e ait altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.



9 İlden Personel Sevk Edildi

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Bakan Yerlikaya: 9 İşçiden Haber Alınamıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Civar illerden AFAD, Jandarma, TSK ve UMKE ile yapabileceğimiz her şeyi seferber ettik. 400 kişi ve 40'ın üstünde araç sahada çalışıyor. Maden ocağının üstünde büyük bir kütle var. Ağırlığı taşıyamamasından dolayı kaymadan kaynaklanan bir göçük söz konusu. 667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayan toprağın altında olduğunu düşünüyoruz. Bütün temennimiz arama kurtarmayla birlikte müjdeli haberler vermek istiyoruz."


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler