Eti Alüminyum'daki Eylemle İlgili Sendikadan Açıklama!

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikasındaki ücret anlaşmazlığına ilişkin Özçelik-İş Sendikası'ndan açıklama geldi. Açıklamada "mücadelemizi hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz" denildi.
Eti Alüminyum'daki Eylemle İlgili Sendikadan Açıklama!
Kayıt Tarihi: 07.02.2024 20:25 - Son Güncelleme: 25.04.2024 08:45
YAZI
A

Yetkili sendika olan HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Özçelik-İş Sendikası'ndan işçilere yönelik yapılan açıklamada, "Özçelik-İş Sendikası olarak işverenin katı tutumuna karşı hep beraber fiili mücadele sürecini başlatmış bulunmaktayız. Haklı taleplerimiz karşılanana kadar sendikamızın, bu haklı mücadelede sizlerle sonuna kadar beraber olduğunu bilmenizi isteriz"  denildi.

Dayatma iddiasında bulunulan açıklamada, "Yaklaşık 40 gündür başta şubemiz olmak üzere Genel Başkan ve Genel Merkez düzeyinde sizlerden gelen talepler, işveren ve vekillerine defalarca iletilmiş, müzakereler yapılmış ancak beklentilerimizi karşılayacak olumlu bir sonuç alınamamıştır. En son Genel Başkanımızın yaptığı görüşmede de yüzde 55 ücret artış oranı dayatılarak bir protokol imzalatılmaya çalışılmış, sendikamız ve Genel Başkanımız böyle bir oran ve protokolü kabul etmemesine rağmen işveren tek taraflı zam uygulayarak sizleri ve bizleri yok saymıştır" denildi.

Açıklamanın kamuoyuna yönelik olan kısmında ise şu ifadeler kullanıldı: "İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, asgari ücrete yapılan zam ortadayken, ağır geçim koşullarımız ve zorlu çalışma şartlarımız göz ardı edilemez. Alınteri akıtan işçiler olarak, fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz. Bize teklif edilen ücret artışı, bizi yokluk ve yoksulluğa mahkûm etmekten başka bir şey değildir. Bu teklifi asla kabul etmeyeceğiz. Mücadelemizi hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler