Gazze'de 6 Çocuk Açlıktan Öldü!

Siyonist işgalcilerin soykırım uyguladığı Gazze'deki Şifa ve Kemal Advan hastanelerinde son 24 saatte 6 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle şehit olduğu bildirildi.
Gazze'de 6 Çocuk Açlıktan Öldü!
Kayıt Tarihi: 28.02.2024 23:34 - Son Güncelleme: 26.04.2024 15:50
YAZI
A

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa ve Kemal Advan Hastanesi'nde bugün 6 çocuk açlık ve susuzluk nedeniyle şehit oldu.

Kaynaklar, çocuklardan 4'ünün Kemal Advan, 2'sinin ise Şifa Hastanesi'nden olduğunu aktardı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, bu akşam yaptığı açıklamada 7 çocuğun ise halen ciddi tehlike altında olduğu uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı daha önce Gazze'nin kuzeyinde pişik ve yetersiz beslenme nedeniyle bebek ölümlerini izlemeye başladıklarını bildirmişti.

Bakanlık, susuzluk ve yetersiz beslenmenin Gazze Şeridi'nde binlerce çocuk ve hamile kadını ölümüne neden olabileceği konusunda uyarmıştı.

UNRWA: Gazze'ye İnsani Yardım Yüzde 50 Azaldı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), şubat ayında Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardımın bir önceki aya göre yüzde 50 azaldığını açıkladı.

UNRWA, 17 Kasım'da devam eden savaş nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki nüfusun "açlığın eşiğinde olduğunu ve gidecek hiçbir yeri olmadığını" duyurdu.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler